• Președintele chinez Xi Jinping a ordonat armatei națiunii să își canalizeze toată energia „asupra luptei” și să se pregătească de război, a anunțat purtătorul de cuvânt al Partidului Comunist.
  • Imaginile cu președintele Xi Jinping în uniforma militară, în timpul unei vizite la un centru de comandă, a stârnit discuții ample pe plan internațional.
  • „Concentrați-vă toată energia pe luptă, munciți mult pentru a lupta și a vă îmbunătăți capacitatea de a câștiga”, a declarat Xi Jinping.

Xi Jinping a spus Armatei Populare de Eliberare să îşi concentreze toată energia de luptă” în pregătirea pentru război, a anunţat un organ de presă al Partidului Comunist Chinez.

Imagini cu Xi Jinping, care a obţinut recent un al treilea mandat de lider al partidului, în uniforma sa militară în timpul unei vizite la un centru de comandă, au apărut pe prima pagină a Cotidianului Poporului de miercuri, potrivit The Guardian.

Xi a declarat că armata trebuie să consolideze în mod cuprinzător pregătirea militară în vederea pregătirii pentru război” , după ce a avertizat la un congres recent al partidului cu privire la „furtuni periculoase” la orizont.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Concentraţi-vă toată energia voastră, munciţi din greu şi îmbunătăţiţi-vă capacitatea voastră de a învinge” , a spus el. Armata trebuie, de asemenea, să apere cu hotărâre suveranitatea naţională şi securitatea naţională” , deoarece China se află într-o situaţie de securitate instabilă şi incertă” , ar fi spus el.

Xi Jinping, mesaj pentru SUA

Deşi Xi Jinping a ordonat armatei să se concentreze asupra pregătirii de război şi în 2013, la scurt timp după ce a preluat puterea, şi din nou în 2017, analiştii politici spun că de data aceasta şi-a intensificat în mod semnificativ retorica. Într-o vizită similară la centrul de comandă în 2016, el le-a spus ofiţerilor să fie loiali” şi plini de resurse” în luptă şi curajoşi şi capabili să câştige războaiele” .

El trimite un mesaj Statelor Unite şi Taiwanului” , a declarat Willy Lam, cercetător senior la Fundaţia Jamestown, cu sediul la Washington. Deşi forţa militară a Chinei nu a fost încă la egalitate cu cea a SUA, deciziile lui Xi nu se bazează întotdeauna pe un calcul raţional, a spus el.

Xi a lansat un atac voalat la adresa sprijinului tot mai explicit al SUA pentru Taipei la cel de-al 20-lea congres al partidului, care s-a încheiat luna trecută la Beijing, acuzând interferenţele străine” pentru exacerbarea tensiunilor. Xi consideră că preluarea Taiwanului este o parte esenţială a moştenirii sale şi a declarat în discursul său de deschidere a congresului: Nu vom promite niciodată să renunţăm la utilizarea forţei” .