• Xi a făcut remarci în calitate de președinte al Comisiei Militare Centrale.
  • Aceasta a fost prima călătorie a lui Xi la sediul comandamentului operațional al Armatei Populare de Eliberare.
  • El a avut o întâlnire cu liderii militari, spunându-le că munca lor trebuie să se concentreze pe realizarea obiectivului centenar al APL – de a face din APL o forță armată de clasă mondială până în 2027.

Președintele chinez Xi Jinping a îndemnat din nou armata să fie pregătită de război, în condițiile în care țara se confruntă cu o situație de securitate din ce în ce mai instabilă și incertă, a relatat marți presa de stat.

Sarcina luptei militare este dificilă și grea, a declarat Xi, a relatat televiziunea de stat CCTV. Întreaga armată trebuie … să se concentreze pe capacitatea de luptă ca fiind criteriul fundamental și unic, să concentreze toată energia pentru a purta un război, să direcționeze toată munca spre război și să accelereze pentru a construi capacitatea de a învinge. Xi a făcut aceste remarci în calitate de președinte al Comisiei Militare Centrale (CMC), în timp ce inspecta marți după-amiază centrul de comandă al operațiunilor comune al CMC.

Aceasta a fost prima călătorie a lui Xi la sediul comandamentului operațional al Armatei Populare de Eliberare de la congresul Partidului Comunist de luna trecută, când și-a asigurat un al treilea mandat în fruntea partidului și a CMC restructurată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Xi a declarat că vizita a fost pentru a arăta tuturor determinarea noului CMC de a consolida pe deplin pregătirea militară și pregătirea pentru război. El a spus că, pe măsură ce schimbarea mondială „o dată în secol” a luat amploare, APL trebuie să apere cu hotărâre suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare și să îndeplinească diverse sarcini încredințate de partid și de popor.

De asemenea, el le-a spus ofițerilor de la centrul de comandă să dezvolte o organizație care să fie absolut loială, bună la planificarea războaielor, eficientă în comandă și care îndrăznește să învingă.

Mai devreme, marți, el a avut o întâlnire cu liderii militari, spunându-le că munca lor trebuie să se concentreze pe realizarea obiectivului centenar al APL – de a face din APL o forță armată de clasă mondială până în 2027. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru ca acest lucru să se întâmple, a spus el.

În timpul discursului său de la congresul partidului de luna trecută, Xi a stabilit, de asemenea, ca obiectiv victoria în războaiele locale și a spus APL să îmbunătățească antrenamentul și pregătirea pentru război în toate aspectele și să îmbunătățească capacitatea armatei de a lupta și de a învinge.

Vom consolida utilizarea normală și diversificată a forțelor militare, vom duce lupte militare cu determinare și flexibilitate, vom modela postura de securitate, vom stăpâni crizele și conflictele și vom câștiga războaiele locale, a spus el.