• Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei continuă
  • Clotilde Armand i-a cerut prefectului Alin Stoica să declare stare de alertă în Sectorul 1
  • Alin Stoica a convocat în ședință experți sanitari și de mediu pentru a lua o decizie
  • Ministrul Mediului: „I-am invitat pe doamna primar și conducerea firmei de salubrizare la Ministerul Mediului”

Clotilde Armand a cerut prefectului să intervină în cazul gunoaielor din Sectorul 1. Alin Stoica spune că nu e cazul, momentan, să declare stare de alertă sanitară. Între timp, munții de gonoaie stau pe străzile celui mai bogat sector din Capitală.

„Am avut mai multe discuții în cursul săptămânii cu doamna primar, am vorbit la telelefon și astăzi. Pentru ziua de luni la ora 17 am făcut invitație către Primăria Sectorului 1, către doamna primar și către conducerea firmei care prestează serviciile de salubrizare. I-am invitat la Minister, pentru că pentru Minister cel mai important lucru este ca în această perioadă de dispută juridică, serviciile obligatorii să fie prestate, gunoiul să fie ridicat și legea să fie respectată”, a declarat la Aleph News, Tancsos Barna, ministrul Mediului.

„În caz contrar, vom fi obligați să aplicăm sancțiuni, pentru că este de nepermis, indiferent de disputa juridică, ca acest serviciu esențial să nu fie prestat. Chiar dacă primăria, indiferent dacă este vorba de Sectorul 1 sau de altă entitate, este în dispută juridică cu prestatorul de serviciu, serviciul de salubrizare trebuie să fie prestat și asigurat”, a adăugat ministurl Taczos Barna.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ministrul a subliniat că pe lângă o problemă de mediu, gunoaiele din Sectorul 1 reprezintă și o problemă de responsabilitate a administrației locale.

„Este o problemă de mediu, dar e o problemă de responsabilitate a administrației locale și a societății care a semnat contractul de prestări servicii. Ministerul Mediului poate să vină în control și să aplice legea prin Garda de Mediu, dar amenda nu este o soluție pentru ridicarea gunoiului. Amenda trebuie dată dacă legea nu este respectată, dar pentru noi cel mai important este ca în această perioadă de dispută juridică gunoiul să fie ridicat, să ajungă la stațiile de sortare, să fie depozitat și să nu rămână pe străzi”, a spus ministrul Mediului.