• 409.370 de persoane au fost testate pozitiv la începutul săptămânii în Franța.
  • Acesta este un nou record care confirmă amploarea celui de-al cincilea val în curs de desfăşurare în Franţa.
  • Majoritatea persoanelor testate pozitiv sunt tineri.

Țara care a înregistrat 5 cazuri COVID-19 pe secundă. 409.370 de persoane au fost testate pozitiv la începutul săptămânii, un nou record care confirmă amploarea celui de-al cincilea val în curs de desfăşurare în Franţa. Majoritatea persoanelor testate pozitiv sunt tineri. Repercursiunile sunt resimţite şi în şcoli.

Aproape 410.000 de persoane au fost testate pozitiv luni, conform ultimelor cifre date de Public Health France. Aceste ultime date au fost communicate vineri, 7 ianuarie, după revenirea unor rezultate care nu fuseseră luate în calcul între luni şi marţi. În detaliu, 409.370 de persoane au fost testate pozitiv luni, un nou record care confirmă amploarea celui de-al cincilea val în curs de desfăşurare în Franţa.

Majoritatea persoanelor testate pozitiv sunt tineri, 89.000 de cazuri fiind depistate la pacienţi cu vârsta cuprinsă între 20-29 de ani şi aproape 75.000 în rândul celor de 10-19 ani. Şi categoria de vârstă 30-39 de ani are un număr ridicat de „reprezentanţi”, cu peste 71.000 de persoane testate pozitiv. Cei mai în vârstă rămân în minoritate, cu mai puţin de 22.000 de rezultate pozitive în rândul persoanelor de 60-69 de ani şi mai puţin de 11.000 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 70 şi 79 de ani, notează Le Parisien.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Rata de incidenţă , adică numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în ultima săptămână, a continuat să crească, depăşind acum 2.000 pentru întreaga populaţie din țara francezilor. Aceasta înseamnă că mai mult de unul din 50 de rezidenţi a fost testat pozitiv în ultimele şapte zile. Repercusiunile sunt resimţite în special în şcoli, unde 9.200 de clase au fost închise joi.

Şi în spitale este o creştere continuă a internărilor pacienţilor „diagnosticaţi cu Covid”. Autorităţile franceze au declarat că sunt dispuse să permit medicilor infectaţi, dar care au simptome uşoare sau chiar deloc, să îşi trateze în continuare pacienţii.