Ţara care îi plăteşte cu 500 de dolari pe tineri pentru a ieşi din case. De ce fenomenul îngrijorează autorităţile

A young girl watches an episode of Squid Game on October 16, 2021 in Rotterdam, Netherlands. The dystopian South Korean drama Squid Game has become Netflix’s most popular series yet, drawing 111 million fans since its debut less than four weeks ago. Pupils as young as six have been acting out games from violent Netflix thriller Squid Game, teachers have warned in UK. Schools around England have warned parents to check their device settings amid multiple reports of children viewing the smash-hit show. The South Korean series features characters competing in a series of games where failure results in death. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM

Ministerul Egalității de Gen și al Familiei a anunțat săptămâna aceasta că va oferi până la 650.000 de woni coreeni (aproximativ 500 de dolari) pe lună persoanelor izolate social, în încercarea de a le sprijini ,,stabilitatea psihologică și emoțională și creșterea sănătoasă” , scrie CNN.

3% din coreeni trăiesc în izolare

Aproximativ 3,1% dintre coreenii cu vârste cuprinse între 19 și 39 de ani sunt ,tineri singuratici și singuratici” , definiți ca trăind într-un ,,spațiu limitat, într-o stare de deconectare de exterior pentru mai mult de o anumită perioadă de timp și au dificultăți vizibile în a duce o viață normală” , potrivit raportului ministerului, care citează Institutul coreean pentru sănătate și afaceri sociale.

Este vorba de aproximativ 338.000 de persoane din întreaga țară, 40% dintre acestea începând izolarea în adolescență, potrivit ministerului. Se crede că diverși factori sunt în joc, inclusiv greutăți financiare, boli mintale, probleme familiale sau provocări de sănătate.

Noile măsuri îi vizează în mod specific pe tineri, ca parte a legii mai ample de sprijinire a asistenței sociale a tinerilor, care are ca scop sprijinirea persoanelor extrem de retrase din societate, precum și a tinerilor fără tutore sau protecție școlară care sunt expuși riscului de delincvență.

Alocația lunară va fi disponibilă pentru tinerii singuratici și singuratici cu vârste cuprinse între 9 și 24 de ani care locuiesc într-o gospodărie cu venituri sub venitul național mediu – definit în Coreea de Sud ca fiind de aproximativ 5,4 milioane de woni (aproximativ 4.165 de dolari) pe lună pentru o gospodărie de patru persoane. Tinerii pot solicita programul la un centru administrativ local de asistență socială; tutorii, consilierii sau profesorii lor pot, de asemenea, să depună o cerere în numele lor.

Citește și

Cum se menține Regele Charles al III-lea în formă la 74 de ani. Ce face zilnic timp de 12 minute

FOTO. Prima femeie director de la un centru NASA refuză să jure pe Biblie

Un vas de război american navighează prin strâmtoarea Taiwan la câteva zile după exercițiile Chinei

Exit mobile version