• Australienii care se întorc acasă din India ar putea primi până la cinci ani de închisoare
  • Aceștia riscă și amenzi, după ce guvernul a interzis temporar călătoriile din India

O decizie drastică a fost luată în Australia. Cetățenii care refuză să respecte regula de a nu reveni în țară după ce au călătorit în India riscă amenzi de până la 66.000 de dolari australieni (37.000 de lire sterline) sau cinci ani de închisoare, scrie BBC.

Guvernul nu ia astfel de decizii ușor. Cu toate acestea, este esențial să protejăm integritatea sistemelor de sănătate publică și carantină din Australia, iar numărul cazurilor COVID-19 din facilitățile de carantină să fie redus la un nivel gestionabil“, a menționat ministrul Sănătății, Greg Hunt.

Ministerul Sănătății a declarat că decizia va fi revizuită pe 15 mai, menționând că aceasta a fost luată „pe baza proporției persoanelor aflate în carantină care s-au infectat cu coronavirus în India“, după ce, la începutul acestei săptămâni, Australia a interzis toate zborurile din India.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Este pentru prima dată când australienii sunt incriminați pentru că s-au întors în țara lor, relatează presa australiană.

Un medic a spus pentru ABC că mișcarea guvernului este disproporționată față de amenințarea reprezentată de cei care se întorc din India.

Familiile noastre mor literalmente în India și nu avem absolut nicio modalitate de a le scoate de acolo. Acesta este un abandon“, a spus dr. Vyom Sharmer, medic generalist.

India a atins, sâmbătă, un nou record mondial de infectări, înregistrând peste 400.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.