• 5.463 de persoane sunt victime din 3.123 de evenimente raportate în 2.657 de articole de presă.
  • În Mexic, unde unele ziare și televiziuni sunt dedicate raportării crimelor nota roja.
  • Rapoartele privind violențele au crescut în fiecare stat din Mexic.

O medie de 17 atrocități au fost raportate în mass-media din Mexic în fiecare zi în primele șase luni ale anului 2022, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui raport al organizației neguvernamentale Causa en Comun.

În Mexic, unde unele ziare și televiziuni sunt dedicate raportării crimelor nota roja, decenii de violență au lăsat peste 100.000 de persoane dispărute și au impulsionat recent eforturile de restructurare a forțelor de securitate ale țării. ONG-ul, care a definit atrocitățile ca fiind utilizarea intenționată a forței pentru a abuza grav, a mutila, a ucide sau a provoca teroare, a numărat 5.463 de victime din 3.123 de evenimente raportate în 2.657 de articole de presă.

Această lucrare indică o acumulare de povești care prezintă un mozaic de durere și cruzime, ascuns în spatele statisticilor de criminalitate, a precizat organizația într-un comunicat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Scopul studiului nostru este de a ne salva capacitatea de a ne emoționa în fața acumulării de orori. Deși studiul nu a fost exhaustiv, acesta a subliniat gravitatea și numărul de atrocități înregistrate zilnic în Mexic.

În prima jumătate a anului 2022, studiul a constatat că numărul rapoartelor de tortură s-a dublat, ajungând la 856, în timp ce cele de ucidere a femeilor cu cruzime extremă au crescut cu 87%, ajungând la 410.

Rapoartele din mass-media privind violențele de mare impact comise de grupuri criminale împotriva autorităților sau a unor mulțimi mari au crescut între timp cu 756%, de la 25 la 214. Deși problema crimei organizate domină dezbaterea publică, studiul a remarcat că o mare parte a violențelor au fost comise de indivizi, familii și comunități.

Dincolo de activitatea polițienească, problema violenței necesită o muncă sociologică și psihologică specializată la scară națională, se arată în studiu. Grupul și-a publicat raportul în aceeași zi în care Camera inferioară a Congresului din Mexic a dezbătut un controversat proiect de lege pentru a aduce garda națională condusă de civili sub controlul armatei, despre care criticii spun că ar militariza legea și ordinea publică. citeste mai departe

Rapoartele privind violențele au crescut în fiecare stat din Mexic, dar s-au concentrat în statul Baja California de pe coasta Pacificului, unde aproape s-au triplat, precum și în statele centrale Guanajuato și Michoacan.