• Femeile aflate în funcții-cheie în stat au luat măsuri ferme contra răspândirii coronavirusului

•  Merkel e printre lideri modiali care au realizat gravitatea pandemiei Covid-19

•  Premierul din Noua Zeelandă a impus autoizolarea după doar șase cazuri confirmate

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Analiștii politici au ajuns la concluzia că statele conduse femei au avut un răspuns mult mai bun decât cele conduse de bărbaţi.  Indiferent că e vorba de puteri mondiale, cum ar fi Germania, sau de mici insule precum Islanda, măsurile luate de aceste ţări au fost mai eficiente decât în alte părţi, scrie Forbes.

Germania

Angela Merkel a fost printre primii lideri mondiali care a pus punctul pe i. Cancelarul Germaniei le-a spus calm conaţionalilor că este vorba despre o problemă gravă și coronavirusul va infecta până la 70% din populaţie. În Germania testarea a început rapid, motiv pentru care numărul îmbolnăvirilor și al deceselor a fost cu mult sub cel al altor țări.

Taiwan

Printre primii care au luat măsuri a fost și Tsai Ing-wen, premierul Taiwanului. La primul semn al bolii, ea a introdus 124 de măsuri pentru a bloca răspândirea, fără a fi nevoie să recurgă la restricţiile care au devenit comune în altă parte. Acum, Taiwan trimite 10 milioane de măşti de protecţie în SUA şi Europa.

Noua Zeelandă

După primele șase cazuri înregistrate, Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a impus autoizolarea persoanelor şi a interzis străinilor să intre în ţară. Datorită acestor măsuri stricte, Noua Zeelandă a ajuns la performanţa de a înregistra doar nouă decese cauzate de Covid-19. Chiar și asa, premierul Jacinta Ardern nu se gândește la ridicarea restricțiilor, ba din contră.

Islanda

Islanda, sub conducerea prim-ministrului Katrín Jakobsdóttir, oferă testarea gratuită pentru toţi cetăţenii. Țara cu o populație e aproximativ 365.000 de oameni a făcut până acum mai mult de 100.000 de teste.

Finlanda

Sanna Marin, cel mai tânăr lider mondial, a ales o variantă modernă de a lupta împotriva Covid-19. A apelat la influencerii de pe reţelele de socializare pentru a transmite informaţiile esențiale privind gestionarea pandemiei. Iar răspunsul Finlandei e considerat unul dintre cele mai bune din Europa.

Norvegia

Premierul norvegian, Erna Solberg, a folosit televiziunea pentru a le vorbi copiilor. Ea a susţinut o conferinţă de presă în care a răspuns întrebărilor celor mici şi le-a explicat de ce nu este nimic rău în a fi speriat în această situaţie.

Felul în care au gestionat pandemia acest femei sunt complet diferite de felul în care au comunicat alţi lideri mondiali, care au preferat să împrăştie panică. Lideri precum Donald Trump (SUA), Jair Bolsonaro (Brazilia), Andrés Manuel López Obrador (Mexic), Viktor Orban (Ungaria), Vladimir Putin (Rusia) sau Benjamin Netanyahu (Israel) au dat vina pe „alţii”, să demonizeze jurnaliştii sau să folosească această criză pentru a-şi lovi oponenţii interni sau internaţionali, scrie Forbes.

Sursa foto: Profimedia