• Nelu Tătaru a anunțat, în cadrul unei declarații de presă, că Guvernul a aprobat distribuirea a peste 2 milioane de măști de protecție
  • Cei care vor beneficia de acest ajutor sunt persoanele din categoriile defavorizate
  • Fiecare persoană va primi câte 50 de măști de protecție. Printre categorii se numără pensionarii și persoanele cu handicap

Peste două milioane de români urmează să primească măşti gratuite de la stat. Guvernul a adoptat, azi, o ordonanţă de urgenţă în acest sens. Guvernul a adoptat, azi, o ordonanţă de urgenţă în acest sens, iar măştile ar urma să fie distribuite zilele următoare.

„S-a aprobat distribuirea măștilor de protecție pentru 2.300.000 de persoane din categoriile defavorizate. Se acordă un număr de 50 de măşti de protecţie pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a explicat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Guvernul va distribui peste 1 milion de măști gratuite. Cine va beneficia de ajutor

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ludovic Orban declară că Parlamentul a „complicat existența” Guvernului în situația măștilor Bugetul MS a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei din fondul de rezervă Pentru distribuirea măştilor, este nevoie de cooperare între Guvern, administraţiile locale şi Direcţiile de Sănătate Publică Premierul Ludovic Orban a declarat că Parlamentul a „complicat existenţa” Guvernului, modificând […]

Read more

Printre categoriile de persoane care vor beneficia de acest sprijin se numără persoanele din familiile care primesc ajutor social, pensionarii, dar şi persoanele cu handicap.

„Persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, pensionsarii din sistemul public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv. Persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea 448/2006”, a mai adăugat ministrul.

Ministrul Sănăţăţii anunţă că distribuirea măştilor se va face în procedură de urgenţă. Guvernul este obligat, printr-o prevedere adoptată în Parlament, să furnizeze măşti de protecţie gratuite pentru persoanele defavorizate. Odată cu instituirea stării de urgenţă, eşti obligat să porţi mască în spaţii închise, precum în centrele comerciale, în autobuz sau chiar la locul de muncă.