• România a promis UE un deficit bugetar de 4.4% din PIB în 2023.
  • Fără venituri mai mari pentru stat, România ar avea un deficit de 6.8%.
  • Diana Buzoianu, deputat USR: „Ar trebui să introducem în PNRR încă o dată digitalizarea ANAF-ului”.

Deficitul bugetar rămâne principala problemă a coaliției PSD – PNL. România a promis Uniunii Europene un deficit bugetar de 4.4% din PIB până la finalul lui 2023, dar fără creșteri de venituri pentru stat obiectivul va fi ratat – și ne-am îndrepta spre un deficit de până la 6.8% până la finalul anului.

Ciolacu vrea taxe. Ciucă se opune

Ciolacu vrea taxe. Ciucă se opune. Dar atât cei doi lideri de partid – cât și partidele sunt de acord. Cheltuielile trebuie să scadă. Ciucă spune ca scăderile trebuie să se facă la stat și că – „trebuie să existe respect pentru mediul de afaceri”. Marcel Ciolacu se gândește la propunerile PNL-ului și vrea să propună coaliției desfințarea a peste 200 de mii de posturi bugetare neocupate.

„Noi avem în momentul de față un deficit de până la 37 de miliarde de lei. Până la finalul anului se preconizează că vom avea 100 de miliarde de lei deficit. Sunt mai multe abordări care ar fi trebuit să fie luate în considerare. Pe de-o parte, noi ar fi trebuit să scădem cheltuielile din bugetul și din statul acesta care cheltuie inutil pe o grămadă de agenții, o grămadă de posturi care au fost date la concurs chiar în perioadă de îngheț de concursuri”, a spus Diana Buzoianu, deputat USR.

Recomandări

ATENȚIE, CIP DEFECT
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Astăzi, tăiem 200.000 de posturi care nu erau ocupate, ci doar vacante.

„Deci nu am făcut nimic, doar nu vom mai angaja. Ceea ce oricum spunem de câteva luni de zile”.

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că urmează să fie luate niște decizii de creșteri de taxe.

„Dacă este să ne uităm la ce s-a discutat în ultima vreme în mass-media, vor fi luate niște măsuri cu privire la facilități”.

O măsură care ar putea fi luată în ceea ce privește deficitul este partea de digitalizare ANAF, spune Diana Buzoianu.

„Noi am avut acum câțiva ani aproximativ 30 de milioane date într-un proiect cu Banca Mondială. L-am ratat cu totul. De aceea, ar trebui să introducem în PNRR încă o dată digitalizarea ANAF-ului și sunt convinsă că și acum avem niște zeci de milioane pentru care ar fi trebuit să aplicăm și să deschidem proiectele. Încă nu s-a întâmplat nimic pe partea asta”.

TVA-ul va fi aplicat pe HoReCa

„Noi am mai avut la începutul anului o creștere de TVA pe HoReCa. Asta cine o s-o simtă? Noi. Cei care vrem să mai mergem din când în când la un restaurant, la o afacere în România, să ne mai ducem să vizităm, poate să băgăm bani în turism, la mare, la munte. N-o să ajute pe nimeni să facem lucrurile astea. În plină criză, când HoReCa trece oricum printr-o perioadă dificilă, noi ar fi trebuit să ne gândim la măsuri de sprijin.

Proiectul „Viza de nomazi digitali”

Inițiatorii acestui proiect își doresc să atragă cât mai mulți turiști în România.

„În ultimii ani, în vreo trei-patru studii, Bucureștiul este recunoscut ca fiind unul dintre orașele de top la nivel european care ar putea atragă nomazi digitali. Doar să putem să și promovăm și doar să și vrem să promovăm”, a spus deputatul USR, Diana Buzoianu.

Citește și: