• Etichetarea inteligentă a apei a fost inițiată de West Yorkshire Violence Reduction Unit (VRU), care a finanțat peste 100 de agenți de securitate din baruri și cluburi din întreaga regiune pentru a primi canistre.
  • Oficialii susțin că a avut un efect de descurajare, deoarece clienții cluburilor sunt anunțați că a fost implementat, astfel încât potențialii infractori știu că riscă să fie prinși dacă comit o infracțiune.
  • Fiecare mostră de „apă inteligentă” are propria semnătură individuală, obținută din peste un miliard de combinații de amestecuri, astfel încât un agresor pulverizat cu apă poate fi legat direct de un incident.

Clubberii care hărțuiesc femeile vor fi stropiți cu „apă inteligentă” în cadrul unui proces susținut de guvernul britanic pentru a combate agresiunile sexuale.

Agenții de securitate vor primi canistre de spray criminalistic pe care le vor putea folosi pentru a marca corpurile și hainele suspecților. Poliția va putea apoi să urmărească orice presupusă agresiune prin aplicarea unei lumini ultraviolete asupra suspectului și a hainelor acestuia, pentru a descoperi semnătura „apei inteligente” și a dovedi că a fost prezent la locul faptei.

Procesul a fost anunțat luni de către ministrul britanic Kit Malthouse, ca fiind unul dintre cele 16 proiecte care vor primi 12 milioane de lire sterline pentru a găsi soluții tehnologice la infracțiuni și alte probleme sociale, potrivit The Telegraph.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.
NE IA A.I.-UL JOBUL?

Etichetarea inteligentă a apei a fost inițiată de West Yorkshire Violence Reduction Unit (VRU), care a finanțat peste 100 de agenți de securitate din baruri și cluburi din întreaga regiune pentru a primi canistre.

Oficialii susțin că a avut un efect de descurajare, deoarece clienții cluburilor sunt anunțați că a fost implementat, astfel încât potențialii infractori știu că riscă să fie prinși dacă comit o infracțiune.

Mai multe întrebuințări

Mai mult de o jumătate de duzină de forțe de poliție folosesc, de asemenea, „apa inteligentă” pentru a crea „case sigure” pentru victimele abuzurilor domestice, unde un fost partener care încearcă să intre va fi marcat cu un spray invizibil.

Fiecare mostră de „apă inteligentă” are propria semnătură individuală, obținută din peste un miliard de combinații de amestecuri, astfel încât un agresor pulverizat cu apă poate fi legat direct de un incident.

Rămâne „vizibilă” pe piele la lumina ultravioletă timp de până la șase săptămâni, iar pe haine timp de ani de zile.

Malthouse a declarat: „Trebuie să ne agităm și să inovăm în mod constant pentru a îmbunătăți serviciile publice, fiind mereu dornici să încercăm soluții inteligente la probleme complexe și adânc înrădăcinate în întreaga noastră națiune.”

„Fie că este vorba de combaterea abuzului de droguri în închisori sau de găsirea unor noi modalități de a face față violenței împotriva femeilor și fetelor, această investiție de 12 milioane de lire sterline va ajuta la explorarea și dezvoltarea acestor soluții, astfel încât să putem îmbunătăți viața oamenilor din întreaga societate.”