• Principala portavoce de propagandă a Kremlinului a făcut declarații aseară, după ce nava amiral a Flotei Mării Negre a fost scufundată.
  • Kievul a declarat că nava a fost lovită de două rachete de croazieră Neptune lansate de o baterie de coastă, care au lovit partea dinspre babord a navei, provocând răsturnarea acesteia.
  • Olga Skabeyeva, una dintre principalele propagandiste ale lui Putin, a declarat că sprijinul occidental pentru Ucraina echivalează cu un conflict direct cu Rusia.

Propagandiștii televiziunii de stat rusești au declarat că cel de-al treilea război mondial a început deja după ce forțele ucrainene au reușit să scufunde nava amiral a lui Vladimir Putin din Marea Neagră, Moskva. Principala portavoce de propagandă a Kremlinului a făcut declarații aseară, după ce nava amiral a Flotei Mării Negre a fost scufundată, scrie Sahara Reporters.

Kievul a declarat că nava a fost lovită de două rachete de croazieră Neptune lansate de o baterie de coastă, care au lovit partea dinspre babord a navei, provocând răsturnarea acesteia.

Olga Skabeyeva, una dintre principalele propagandiste ale lui Putin, a declarat că sprijinul occidental pentru Ucraina echivalează cu un conflict direct cu Rusia.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ea a declarat: „Ceea ce a escaladat poate fi numit în mod sigur al treilea război mondial. Asta este în întregime sigur. Acum luptăm cu siguranță împotriva infrastructurii NATO, dacă nu chiar împotriva NATO însăși. Trebuie să recunoaștem acest lucru”.

Comentatorul militar Dmitri Drozdenko a declarat pe canalul separat de stat Channel 1: „De fapt, un război pe scară largă pe mai multe niveluri este în curs de desfășurare cu Occidentul colectiv. Iar Occidentul se pregătește de mult timp pentru acest război”.

Prezentatoarea Olesya Loseva, gazda emisiunii Vremya Pokazhet, le-a spus telespectatorilor că Occidentul furnizează acum „miliarde de arme” Ucrainei. Ea a afirmat că Ucraina face ordinele Occidentului, desfășurând „încă mai multe provocări, sângeroase, oribile, complet de neconceput”.

Acestea vor „forța oamenii să se cutremure încă o dată și să spună că Rusia este o țară care nu este demnă nici măcar să se afle pe harta lumii și că toți rușii ar trebui pur și simplu să fie șterși de pe fața pământului”.

Skabeyeva a mai adăugat că ucrainenii au fost încântați să vadă trupe rusești în țara lor. Ea a spus că „dintr-un motiv oarecare, ucrainenii obișnuiți înșiși nu observă niciun genocid.

„În regiunea Kharkiv, ei îi primesc pe soldații noștri ca pe niște adevărați eliberatori. Oamenii ies cu tricolorul rusesc pe străzile unde se află echipamentul nostru militar. Locuitorii din Harkov nu acuză armata rusă de genocid, ci forțele armate ucrainene.”