• Pasagerii zborului Ryanair deturnat duminică în Belarus au fost intervievaţi
  • Oamenii acuză că au fost ţinuţi ore în şir fără informaţii
  • Preşedintele lituanian a numit incidentul drept „act de terorism sponsorizat de stat”

Autoritățile din Belarus susțin în continuare că deturnarea zborului Ryanair a avut drept scop siguranța pasagerilor. Televiziunile de stat din Belarus transmit fragmente din interviuri cu presupușii pasageri, însă veridicitatea vorbelor este pusă sub semnul întrebării. Toți pasagerii vor fi fost intervievați de autoritățile locale. Aceștia declară că nu au fost deranjați de cele întâmplate.

„La Vilnius şi apoi am avut zbor de la Vilnius la Minsk pentru a-mi vizita soţia. Cu cincisprezece minute înainte de aterizare am fost informaţi că există o problemă de securitate şi urmează să aterizăm în Minsk. Şi într-adevăr am aterizat în Minsk”, a spus Iason Ziss, unul dintre pasageri.

„Zburam la Vilnius, apoi trebuia să mă întorc la Minsk de la Vilnius în orice caz şi apoi la Vitebsk la familia mea. Prin urmare, nu era practic necesar pentru mine să zbor înapoi la Vilnius cu acelaşi avion”, a spus și Sergey Kulakov, presupus pasager al zborului Ryanair.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ruta zborului era Atena – Vilnius iar toţi ceilalţi 121 de pasageri au fost nevoiţi să rămână pe aeroportul din Minsk timp de patru ore pentru verificarea bagajelor şi documentelor, apoi au plecat spre Vilnius.