• Vladimir Putin a renunțat la discursul său anual despre starea națiunii, provocând îngrijorări legate de faptul că starea sa de sănătate este în declin.
  • Un purtător de cuvânt al lui Putin a confirmat, după multe speculații, că discursul nu va avea loc așa cum era planificat și că va fi amânat cel puțin până la Anul Nou.
  • Unii cred că Putin ar putea suferi o problemă de sănătate și că nu se simte suficient de bine pentru a participa la evenimentele de stat.

Vladimir Putin a renunțat la discursul său anual despre starea națiunii, provocând îngrijorări legate de faptul că starea sa de sănătate este în declin. Un purtător de cuvânt al lui Putin a confirmat, după multe speculații, că discursul nu va avea loc așa cum era planificat și că va fi amânat cel puțin până la Anul Nou.

Prietenul lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat că dictatorul nu va ține discursul anual, care trebuia să aibă loc astăzi (miercuri, 21 decembrie). Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de anulări ale președintelui rus, care a decis, de asemenea, să nu mai organizeze conferința de presă anuală de sfârșit de an și mult-așteptatul meci anual de hochei, pe care l-a înființat în 2011 și la care a participat cu regularitate de atunci.

Peskov a declarat că Putin, în vârstă de 70 de ani, s-a retras de la evenimente pentru că nu avea timp să participe – dar alții sunt sceptici și cred că anulările ar putea semnala ceva mai serios. Unii cred că Putin ar putea suferi o problemă de sănătate și că nu se simte suficient de bine pentru a participa la evenimentele de stat, scrie Daily Star.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Starea de sănătate a lui Putin a fost analizată de ceva timp, existând sugestii care susțin că ar putea suferi de cancer sau de boala Parkinson – dar niciuna dintre aceste teorii nu a fost confirmată până acum. Dictatorul a fost văzut în repetate rânduri suferind de simptome, inclusiv tremurături și mâini purpurii, ceea ce a provocat îngrijorare pentru sănătatea sa. S-a speculat chiar că a suferit o intervenție chirurgicală minoră la începutul acestei luni, după ce ar fi căzut pe scările reședinței sale oficiale din Moscova și s-a murdărit.

Între timp, alți critici consideră că liderul rus încearcă să stea cât mai departe de ochii publicului pentru a evita să fie nevoit să își apere decizia de a continua războiul din Ucraina. Acest lucru vine ca urmare a unor informații potrivit cărora s-ar putea confrunta cu o revoltă internă și chiar ar putea fi ucis, dacă invazia continuă să meargă prost – ceea ce înseamnă că Putin „luptă pentru viața sa”.

Sursele susțin că liderul de la Kremlin, Evgheni Progojin, ar putea declanșa o lovitură de stat împotriva dictatorului în viitorul apropiat. Christo Grozev, investigatorul șef pentru Rusia al organizației de jurnalism de investigație Bellingcat, a declarat, descriind situația: „Această oală sub presiune trebuie să explodeze într-o direcție sau alta. Fie va fi o revoluție sângeroasă, fie altceva.”