Temerile legate de sănătatea lui Vladimir Putin cresc în timp ce liderul renunță la marele discurs despre starea națiunii

FOTO - Hepta
  • Vladimir Putin a renunțat la discursul său anual despre starea națiunii, provocând îngrijorări legate de faptul că starea sa de sănătate este în declin.
  • Un purtător de cuvânt al lui Putin a confirmat, după multe speculații, că discursul nu va avea loc așa cum era planificat și că va fi amânat cel puțin până la Anul Nou.
  • Unii cred că Putin ar putea suferi o problemă de sănătate și că nu se simte suficient de bine pentru a participa la evenimentele de stat.

Vladimir Putin a renunțat la discursul său anual despre starea națiunii, provocând îngrijorări legate de faptul că starea sa de sănătate este în declin. Un purtător de cuvânt al lui Putin a confirmat, după multe speculații, că discursul nu va avea loc așa cum era planificat și că va fi amânat cel puțin până la Anul Nou.

Prietenul lui Putin, Dmitri Peskov, a confirmat că dictatorul nu va ține discursul anual, care trebuia să aibă loc astăzi (miercuri, 21 decembrie). Aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de anulări ale președintelui rus, care a decis, de asemenea, să nu mai organizeze conferința de presă anuală de sfârșit de an și mult-așteptatul meci anual de hochei, pe care l-a înființat în 2011 și la care a participat cu regularitate de atunci.

Peskov a declarat că Putin, în vârstă de 70 de ani, s-a retras de la evenimente pentru că nu avea timp să participe – dar alții sunt sceptici și cred că anulările ar putea semnala ceva mai serios. Unii cred că Putin ar putea suferi o problemă de sănătate și că nu se simte suficient de bine pentru a participa la evenimentele de stat, scrie Daily Star.

Starea de sănătate a lui Putin a fost analizată de ceva timp, existând sugestii care susțin că ar putea suferi de cancer sau de boala Parkinson – dar niciuna dintre aceste teorii nu a fost confirmată până acum. Dictatorul a fost văzut în repetate rânduri suferind de simptome, inclusiv tremurături și mâini purpurii, ceea ce a provocat îngrijorare pentru sănătatea sa. S-a speculat chiar că a suferit o intervenție chirurgicală minoră la începutul acestei luni, după ce ar fi căzut pe scările reședinței sale oficiale din Moscova și s-a murdărit.

Între timp, alți critici consideră că liderul rus încearcă să stea cât mai departe de ochii publicului pentru a evita să fie nevoit să își apere decizia de a continua războiul din Ucraina. Acest lucru vine ca urmare a unor informații potrivit cărora s-ar putea confrunta cu o revoltă internă și chiar ar putea fi ucis, dacă invazia continuă să meargă prost – ceea ce înseamnă că Putin „luptă pentru viața sa”.

Sursele susțin că liderul de la Kremlin, Evgheni Progojin, ar putea declanșa o lovitură de stat împotriva dictatorului în viitorul apropiat. Christo Grozev, investigatorul șef pentru Rusia al organizației de jurnalism de investigație Bellingcat, a declarat, descriind situația: „Această oală sub presiune trebuie să explodeze într-o direcție sau alta. Fie va fi o revoluție sângeroasă, fie altceva.”