• Președintele ucrainean spune că consilierii săi au fost de acord în unanimitate să continue lupta în Bahmut și să nu se retragă.
  • Rusia a încercat să îl captureze timp de șase luni, vizând orașul cu bombardamente grele într-un asalt cu trei părți.
  • Zelenski a declarat că consilierii săi au fost de acord în unanimitate să continue lupta în Bahmut.

Volodimir Zelenski spune că cei mai importanți comandanți militari s-au angajat să continue să apere orașul Bahmut, aflat sub asediu în estul țării, în fața presiunii intense a Rusiei.

Președintele ucrainean a declarat că generalii au fost de acord, în cadrul unei întâlniri, să consolideze apărarea și că șefii superiori vor găsi forțele adecvate pentru a-i ajuta pe băieții noștri” acolo. Aceasta vine în contextul în care imagini care circulă pe rețelele de socializare pretind că arată un prizonier de război ucrainean neînarmat care este împușcat și executat de trupele rusești.

Bărbatul în uniformă ucraineană fumează o țigară și spune Glorie Ucrainei” înainte ca o ploaie de gloanțe să fie trasă asupra lui. Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba, a descris videoclipul ca fiind „oribil” și a declarat că este o dovadă în plus că războiul a fost genocidar”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

El a cerut Curții Penale Internaționale să lanseze o anchetă imediată asupra presupuselor împușcături, catalogându-le drept crime de război” și adăugând că autorii lor trebuie să facă față justiției”. Zelenski a declarat că consilierii săi au fost de acord în unanimitate să continue lupta în Bahmut și să nu se retragă”, în ciuda faptului că Rusia a încercat să captureze Bakhmut timp de șase luni și că mii de soldați ai săi și-au pierdut viața în acest proces.

Moscova a țintit orașul din Donbas, aflat în pericol, cu bombardamente grele într-un asalt în trei direcții, dar forțele sale nu au reușit să dea o lovitură de knock-out care să le permită să îl cucerească și să termine rezistența. În urmă cu câteva zile, unul dintre consilierii lui Zelenski a recunoscut că trupele ucrainene ar putea fi nevoite să se retragă și să se retragă pe pozițiile din apropiere.

Dar luni, consilierul principal al președintelui, Mykhailo Podolyak, a declarat că forțele i-au măcinat pe invadatori, consolidându-și pozițiile și antrenând zeci de mii de militari pentru o posibilă contraofensivă.