• 80.000 de britanici vor fi testați de urgență pentru găsirea cazurilor de tulpină africană
  • La testare participă medici, asistente, polițiști, pompieri și consiglieri locali
  • Marea Britanie a vaccinat până acum 9,2 milioane de oameni

Tulpina britanică de coronavirus a suferit o nouă mutație, au descoperit specialiști de la serviciul de sănătate publică din Anglia.

Până acum, această mutație la mutație a fost găsită în 11 din peste 200.000 de mostre testate. Dar modificarea este îngrijorătoare, deoarece este similară cu cele petrecute la tulpinile din Brazilia și Africa de Sud.

În paralel, din cauza tulpinei sud-africane, a fost pornită o testare-fulger în Marea Britanie. 80.000 de oameni din opt regiuni vor fi testați în următoarele zile ca să fie găsiți cei care ar putea fi infectați.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Planul lui Matt Hancock, ministrul Sănătății, este să trimită oameni din ușă-n ușă să facă aceste teste, în loc să cheme cetățenii la spital. Până acum, 105 astfel de cazuri au apărut în Regat. 11 oameni dintre ei nici nu ieșiseră din țară.

„Nu există dovezi că această tulpină este mai periculoasă, dar trebuie să avem o abordare în forță și exact asta vom face. Am crescut testarea suplimentară în zonele în care această tulpină a fost găsită și vom secvenția fiecare test pozitiv”, a spus Matt Hancock, ministrul britanic al sănătăţii.

Ca lucrurile să meargă mai repede, medicii și asistentele sunt ajutați de polițiști, pompieri și chiar consilieri locali.