• Turiștii au fost sfătuiți să își păstreze calmul și să nu plece de la cazare.
  • Incendiul a avut loc în apropiere de Golden Beach.
  • Turiștii spun că incendiul a izbucnit din cauza țigărilor aruncate pe plajă.

Un incendiu puternic a izbucnit în Thassos, insula grecească preferată de români în sezonul estival. Pe drumul dintre Potos spre Theo-logos s-a simțit mirosul de pădure arsă, adus de vânt, de peste deal, iar flăcările au speriat turiștii.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis o alertă pentru românii care sunt în Thassos să evite zona afectată de incendii. Doar că a făcut-o greșind punctele cardinale și implicit zona unde au loc incendiile.

În vreme ce focul arde zone din Potamia, în Est, Ministerul Afacerilor Externe ne indică să ocolim Lime-naria, în sud-vest. Un zvon a circulat cum că incendiul a izbucnit din cauza țigărilor aruncate pe plajă a fost împărtășit de turiști.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În Franța, incendiul care a reizbucnit în Gironde afectează din ce în ce mai multe zone ale țării. Pompierii s-au mobilizat pentru a stinge incendiul din Gironde. Iar În Jura, marele incendiu de la Sernon a evacuat tot orașul. Doar în ultimele 24 de ore, 6.800 de hectare au ars iar 10.000 de persoane au fost evacuate.

Franța a închis din nou un punct de trecere a frontierei cu Spania din cauza extinderii incendiilor. Închiderile au generat un blocaj de 5 kilometri în orașul spaniol Irun, iar pe partea franceză autostrada A63 a fost și ea parțial închisă tot din cauza incendiului teribil din Gironde.

În timp ce 5 state ajută Franța să oprească incendiile, presa britanică, dar și cea franceză speculează pe tema vacanței președintelui francez. Emmanuel Macron și-a luat 10 zile de concediu, pe care și le petrece la reședința prezidențială de pe malul Mării Mediterane.