- TikTok consideră legea neconstituțională și a argumentat că aceasta afectează libertatea de exprimare a utilizatorilor americani.
- Instanța a susținut acțiunea bipartizană a Congresului.
- Legea a fost descrisă ca un răspuns la amenințările la adresa securității naționale.
- Autoritățile americane doresc ca TikTok să fie vândut sau interzis din cauza legăturilor cu China.
Încercarea TikTok de a anula o lege prin care ar fi interzisă sau vândută în SUA de la începutul anului 2025 a fost respinsă, conform BBC.
Advertisment
Viitorul TikTok în SUA
Compania de social media a sperat că o curte federală de apel va fi de acord cu argumentul său conform căruia legea era neconstituțională, deoarece reprezenta un impact „uluitor” asupra libertății de exprimare a celor 170 de milioane de utilizatori americani ai săi.
Cu toate acestea, instanța a menținut legea, despre care a declarat că „a fost punctul culminant al unei acțiuni ample, bipartizane, a Congresului și a președinților succesivi”.
Recomandări
TikTok afirmă că va înainta acum lupta sa Curții Supreme a SUA, cea mai înaltă autoritate juridică a țării.
SUA doresc ca TikTok să fie vândut sau interzis din cauza a ceea ce consideră a fi legăturile proprietarilor săi cu statul chinez, legături pe care TikTok și compania mamă Bytedance le-au negat întotdeauna.
Instanța a fost de acord că legea a fost „elaborată cu atenție pentru a se ocupa numai de controlul exercitat de un adversar străin și a făcut parte dintr-un efort mai amplu de contracarare a unei amenințări bine fundamentate la adresa securității naționale reprezentată de RPC (Republica Populară Chineză)”.
TikTok a spus că nu e sfârșitul luptei juridice
„Curtea Supremă are un istoric bine stabilit în ceea ce privește protejarea dreptului americanilor la libertatea de exprimare și ne așteptăm să facă exact acest lucru în această problemă constituțională importantă”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok într-o declarație.
Aceștia au adăugat că legea se bazează pe „informații inexacte, eronate și ipotetice” și că o interdicție ar cenzura cetățenii americani.
Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA din 2024 ar putea reprezenta, de asemenea, o salvare pentru aplicație.
Deși a încercat fără succes să interzică TikTok în timpul primului său mandat în 2020, el a declarat în perioada premergătoare alegerilor din noiembrie că nu va permite ca interdicția privind TikTok să intre în vigoare.
Citește și
- Ucraina prezintă o nouă „rachetă-dronă” de producție proprie. Ce este „Peklo”
- Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
- Cum va fi văzută România pe plan internațional după decizia CCR? Analist politic: „Cărțile sunt din nou în teanc și trebuie amestecate”
Partenerii noștri