• Rata de infectare în Timișoara este de 5,18 cazuri la mia de locuitori
  • De luni până joi, magazinele și terasele pot funcționa până la ora 21:00
  • Restricțiile de circulație se aplică între 22:00 și 05:00

După mai bine de o lună, timișorenii au parte de primele relaxări. Rata de infectare a scăzut în ultimele două săptămâni. Așa că azi intră în vigoare măsurile mai puțin restrictive.

În primul rând, timișorenii nu vor mai intra în casă la ora 20:00. Restricțiile de circulație se aplică între 22:00 și 05:00.

S-a prelungit programul magazinelor și al teraselor, cu trei ore. Nu se vor mai închide la 18:00, ci la 21:00. Dar, de aceste relaxări îi vor bucura pe oameni doar de luni până joi. Vineri, sâmbătă și duminică, avem aceleași restricții. Așa că, deși teoretic noua hotărâre a CJSU a intrat în vigoare de azi-noapte, de primele relaxări vom avea parte abia mâine.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Când vor fi aplicate noi măsuri de relaxare

În primul rând, nivelul ratei infectărilor zilnice trebuie să ajungă la o rată de infectare de sub 4 cazuri la mia de locuitori. Și, trebuie să se mențină sub acest prag, timp de 14 zile. Atunci, oamenii vor putea circula liber până la ora 22:00, inclusiv în weekend.

Iar magazinele și terasele rămân deschise până la aceeași oră. Asta însă se poate întâmpla, în cazul cel mai optimist, după 1 mai. Și doar în cazul in care, trendul descendent al cazurilor noi de coronavirus, se menține. Iar când ajungem la sub 3.5 czuir, se pot redeschide și sălile de sport.