• Timișoara și Cluj sunt pe locurile 15 și 16 în topul orașelor în care poți trăi sănătos.
  • Clasamentul este realizat de compania britanică de brokeraj şi consultanţă DOT Zinc.

Dacă vrei să trăiești sănătos într-un loc fără multă poluare, poți și în România. Cine sunt norocoșii care o duc atât de bine? Ardelenii și bănățenii.

Timișoara și Cluj-Napoca au fost nominalizate în top 20 de orașe din lume în care se poate trăi sănătos în 2021, scrie Ziarul Financiar. Clasamentul este realizat de britanicii de la DOT Zinc.

Britanicii au dat note pentru rata de poluare, durata de viață, obezitate, servicii medicale, precum și numărul de ore de expunere la soare într-un an. Dar și cât costă un kilogram de mere, dacă îți vine să crezi.

Top 20 cele mai sănătoase orașe din lume


Acolo unde noi am luat note foarte bune, cu nici o liră sterlină per kilogram. Dacă tot suntem la capitolul ăsta, îți spun că cele mai scumpe mere sunt în Tokyo, cu 5,5 lire sterline un kilogram. Astfel România, prin Timișoara și Cluj Napoca, ocupă locurile 15 și 16 în acest top alcătuit de britanici.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Valencia este pe primul loc în acest top, urmată de Madrid. Deci în Spania se trăiește foarte sănătos.

Explicatia ar fi că orașele au o climă ideală. Nu e nici prea cald, nici prea frig. Și sunt înconjurate de zone verzi, care îmbunătățesc calitatea aerului.

Top 40 cele mai sănătoase orașe din lume