• Un tribunal din statul indian Gujarat a subliniat importanța vacilor pentru viața pe Pământ.
  • Judecătorul a arătat că, deși au trecut 75 de ani de când India și-a dobândit independența, cazurile de sacrificare a vacilor au crescut, în loc să scadă.
  • Vacile sunt venerate drept creaturi sacre în cea mai mare parte a Indiei, iar autoritățile au luat măsuri dure împotriva sacrificării vitelor în ultimii ani.

Un tribunal din statul indian Gujarat a subliniat importanța vacilor pentru viața pe Pământ în motivarea unei sentințe prin care un tânăr de 22 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață.

Acuzatul din dosar, Mohammad Aamin Anjum, a fost arestat de poliția din districtul Tapi în august 2020, în timp ce transporta mai multe bovine și taurine într-un camion.

Oamenii legii au constatat că, între animalele din camion, o vacă și un taur muriseră deja, iar spațiul vehiculului era impropriu pentru transportul animalelor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Șoferul vehiculului a fugit de la fața locului, dar a fost reținut ulterior de polițiști.

Bărbatula fost arestat sub mai multe acuzații legate de cruzime asupra animalelor

El a fost judecat și condamnat în baza unei legi statale din 2017 care prevede închisoare pe viață pentru oricine se face vinovat de sacrificarea unei vaci sau de implicare directă într-o astfel de acțiune.

Sentința a fost pronunțată anul trecut, dar motivarea a fost publicată de presa indiană și preluată de cea internațională abia recent, potrivit India Times.

Toate problemele lumii ar fi rezolvate, dacă nu s-ar mai vărsa sânge de vacă”

În documentele tribunalului s-a consemnat că judecătorul a invocat necesitatea de a proteja vacile și a subliniat faptul dovedit științific” că locuințele din chirpici bazat pe fecalele bovinelor protejează împotriva radiațiile nucleare.

Vaca este un simbol religios. Alimentele obținute prin agricultură ecologică bazată pe vaci ne protejează de multe boli. Știința a demonstrat că locuințele din bălegar de vacă rămân neafectate de radiațiile atomice iar urina de vacă poate vindeca multe boli incurabile” , a spus magistratul.

Toate problemele de pe Pământ vor fi rezolvate în ziua în care nicio picătură de sânge de vacă nu mai fi vărsată. Incidentele cu sacrificarea și transportul ilegal al vacilor au loc în mod regulat. Este o rușine pentru o societate civilizată” , a continuat el.

Judecătorul a arătat că, deși au trecut 75 de ani de când India și-a dobândit independența, cazurile de sacrificare a vacilor au crescut, în loc să scadă.

Vacile sunt venerate drept creaturi sacre în cea mai mare parte a Indiei, iar autoritățile au luat măsuri dure împotriva sacrificării vitelor în ultimii ani, în acord cu grupurile naționaliste hinduse, notează presa asiatică de limbă engleză.