• Tokyo a cerut Beijingului să nu mai facă teste de tamponare anală pentru COVID-19 la cetățeni japonezi
  • Unele orașe chineze folosesc probe prelevate din anus pentru a detecta potențialele infecții cu COVID-19
  • Ministerul de Externe al Chinei a negat luna trecută că diplomații americani din țară ar fi fost obligați să facă teste de anale pentru COVID-19

Tokyo a cerut Beijingului să nu mai facă teste de tamponare anală pentru COVID-19 la cetățenii japonezi, relatează Reuters. Procedura provoacă dureri psihologice, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului.

Secretarul șef al cabinetului, Katsunobu Kato, a declarat că guvernul nu a primit un răspuns conform căruia Beijingul ar schimba procedura de testare, așa că Japonia va continua să ceară Chinei să modifice modul de testare.

„Unii japonezi au raportat ambasadei noastre din China că au facut teste de tampon anal, ceea ce a provocat o durere psihologică mare”, a declarat Kato într-o conferință de presă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Nu se știa câți cetățeni japonezi au primit astfel de teste pentru coronavirus, a spus el.

Kato a declarat că guvernul va continua să îndemne China să scutească cetățenii japonezi de o astfel de metodă de testare, care este utilizată pentru unii dintre cei aflați în carantină sau care intră în China, menționând că „nu a fost confirmată nicăieri altundeva în lume”.

Unele orașe chineze folosesc probe prelevate din anus pentru a detecta potențialele infecții cu COVID-19, în timp ce China intensifică screening-ul pentru a se asigura că niciun potențial purtător al noului coronavirus nu este ratat.

Deja Statele Unite au protestat în fața Chinei după ce au aflat că unii oficiali americani au fost supuși metodei de testare, potrivit CNN.

Ministerul de Externe al Chinei a negat luna trecută că diplomații americani din țară ar fi fost obligați să facă teste de anale pentru COVID-19, în urma unor rapoarte din presă că unii s-au plâns de procedură.