• Opt persoane au fost ucise în urma unui schimb de focuri de armă.
  • Atacul a avut loc într-un centru comercial din Texas.
  • Atacatorul, despre care autoritățile cred că a acționat singur, este de asemenea mort.

Un bărbat a ucis opt persoane și a rănit cel puțin alte șapte în urma unui schimb de focuri dintr-un mall, în orașul Allen, din Texas, au anunțat organele de poliție, scrie CNN. Autoritățile au acționat imediat la împușcături și i-au îndemnat pe cumpărători și pe angajați să se ascundă.

Dintre cei transportați, doi au murit, trei sunt în stare critică, iar patru sunt în stare stabilă, a declarat un ofițer. Alte șapte victime sunt tratate în cadrul unor centre speciale, a anunțat sâmbătă poliția. Un grup medical din zonă spune că printre cei care au avut nevoie de tratament se numără și un copil de cinci ani.

A fost căutat un al doilea suspect, potrivit unei surse, dar poliția a declarat acum că atacatorul a acționat de unul singur. Poliția a mai spus că un ofițer l-a ucis pe inculpat. O înregistrare video a arătat sute de oameni care ies din mall. Mulți dintre ei țineau mâinile ridicate. Imaginile surprinse de o dronă păreau să surprindă cel puțin trei cadavre acoperite în afara mall-ului.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?

Martorii au declarat pentru CNN că l-au văzut pe atacator, care era îmbrăcat în negru și purta echipament tactic. Bărbatul deținea o armă de tip AR-15 și purta armură antiglonț, cu mai multe încărcătoare suplimentare care erau atașate la echipamentul de pe piept. Poliția crede că a identificat vehiculul suspectului decedat. Mașina a fost examinată de geniști ca măsură de precauție.

Guvernatorul Greg Abbott a calificat atacul drept o „tragedie de nedescris”, afirmând într-o declarație că „inimile noastre sunt alături de locuitorii din Allen, Texas”. Reprezentantul Keith Self, un republican, a declarat că împușcăturile ar fi putut fi mai grave dacă nu ar fi existat un răspuns rapid al forțelor de ordine la focurile de armă. „Nu vom ști niciodată câte vieți au fost salvate de acțiunile rapide ale primilor noștri respondenți”, a spus Self în timpul unei conferințe de presă, sâmbătă seara.

Cumpărătorii și angajații s-au ascuns printre rafturi când au auzit focuri de armă. Unele persoane s-au adăpostit timp de două ore. Un alt martor a spus că a văzut un bărbat care se ținea de gât, iar „sângele curgea pur și simplu”.

Atacul face parte din cele 199 de împușcături în masă din acest an în SUA, în care au fost ucise patru sau mai multe persoane, cu excepția atacatorului, potrivit Gun Violence Archive.