• A treia zi la rând cu aproape 2.000 de cazuri în Bucureşti.
  • Berbeceanu spune că au fost mai puţine controale în Capitală.
  • Numărul controalelor a scăzut pentru că Poliţia a fost antrenată în misiuni de alegeri.
  • Merkel a răbufnit: Vom ajunge să avem ultimul Crăciun cu bunicii noştri.

Numărul de infectări scade uşor în ţară. În Bucureşti, creşte. Rata a ajuns până aproape de 7. Cu toate astea, Bucureștiul nu intră în carantină. Autorităţile spun că vor înăspri controalele. De ce nu le-au înăsprit până acum? Are răspunsul Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

„Explicaţia este relativ simplă și la îndemână. Cu aceleași efective de Poliție și Jandarmerie a trebuit să organizăm și alegerile. Alegerile au trecut. Întreaga resursă va fi acordată respectării normelor”, a declarat preșefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Peste 7.000 de cazuri au fost raportate la nivel naţional în ultimele 24 de ore. Aproape 2.000 sunt în Bucureşti. Tendinţa se menţine pentru a treia zi la rând.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Merkel, apel disperat către germani

Epidemia pare cea mai grea bătălie şi pentru cancelarul Angela Merkel. Doamna de fier a răbufnit în Bundestag. Aproape că i-a implorat pe nemţi să reducă la minimum contactele sociale.

„Îmi pare rău. Regret din adâncul inimii. Dar, dacă preţul este să avem 590 de morţi pe zi, este inacceptabil, din punctul meu de vedere. Tot ce am de spus e că, dacă avem prea multe contacte sociale acum, înainte de Crăciun, vom ajunge să avem ultimul Crăciun cu bunicii noştri, atunci sigur am făcut ceva greşit. N-ar trebui să permitem aşa ceva”, a afirmat Angela Merkel.