• Guvernul Germaniei a înmânat transcripturile interviurilor cu Alexei Navalny, Rusiei.
  • Kremlinul are acum toate informațiile necesare pentru a efectua o anchetă penală asupra otrăvirii din august.
  • Guvernul Germaniei a cerut o anchetă aprofundată în Rusia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției a declarat că Kremlinul are probele de îmbrăcăminte, sânge și țesuturi necesare pentru efectuarea unei anchete, notează Deutsche Welle.

Guvernul Germaniei a înmânat transcripturile interviurilor cu Alexei Navalny Rusiei, ca parte a anchetei de la Kremlin privind otrăvirea activistului, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției.

Ministerul a cerut o anchetă aprofundată asupra otrăvirii lui Navalny și a pus la dispoziția guvernului rus protocoalele de interogare.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Kremlinul are acum toate informațiile necesare pentru a efectua o anchetă penală asupra otrăvirii din august – inclusiv probe de sânge, îmbrăcăminte și țesuturi – a spus purtătorul de cuvânt.

„Guvernul german presupune că guvernul rus va lua imediat toate măsurile necesare pentru a clarifica crima împotriva domnului Navalny”, a mai spus el.

„Această crimă trebuie rezolvată în Rusia”, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Acest lucru necesită investigații proporționale cu gravitatea acestei infracțiuni.”

Duminică, Navalny va merge în Rusia, pentru prima dată după ce a fost otrăvit

Kremlinul a făcut cereri anterioare de asistență juridică, dar guvernul Germaniei a întârziat răspunsul, referindu-se la starea de sănătate slabă a lui Navalny, care l-a împiedicat să fie interogat. Activistul a fost adus în Germania pentru tratament după ce a fost otrăvit.

Duminică, Navalny urmează să zboare înapoi în Rusia pentru prima dată de la otrăvire, în ciuda riscului de a fi închis la întoarcere.

Navalny l-a acuzat pe Putin că a ordonat otrăvirea acestuia cu Novichok, iar unii susținători l-au îndemnat să rămână în străinătate pentru propria sa siguranță.