- Trei cabluri din Marea Roşie care furnizează internet şi telecomunicaţii la nivel global au fost tăiate.
- HGC estimează că 25% din traficul între Asia și Europa, precum și Orientul Mijlociu a fost afectat, a precizat luni într-un comunicat.
- HGC nu a precizat cum au fost deteriorate cablurile sau cine este responsabil.
Trei cabluri de internet din Marea Roşie au fost tăiate. Deteriorarea cablurilor submarine din Marea Roșie perturbă rețelele de telecomunicații și îi obligă pe furnizori să redirecționeze până la un sfert din traficul dintre Asia, Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv traficul de internet.
Cablurile aparținând la patru rețele majore de telecomunicații au fost „tăiate”, provocând perturbări „semnificative” ale rețelelor de comunicații din Orientul Mijlociu, potrivit companiei de telecomunicații HGC Global Communications din Hong Kong, scrie CNN.
HGC estimează că 25% din traficul între Asia și Europa, precum și Orientul Mijlociu a fost afectat, a precizat luni într-un comunicat.
Compania a precizat că redirecționează traficul pentru a minimiza întreruperile pentru clienți și, de asemenea, „extinde asistența pentru întreprinderile afectate”.
HGC nu a precizat cum au fost deteriorate cablurile
HGC nu a precizat cum au fost deteriorate cablurile sau cine este responsabil.
Compania Seacom, cu sediul în Africa de Sud, care deține unul dintre sistemele de cablu afectate, a declarat pentru CNN că reparațiile nu vor începe cel puțin încă o lună, în mare parte din cauza timpului necesar pentru a obține permisele de operare în zonă.
Cablurile subacvatice sunt forța invizibilă care conduce internetul, multe dintre ele fiind finanțate în ultimii ani de giganți ai internetului precum Google, Microsoft, Amazon și Meta, compania mamă a Facebook. Deteriorarea acestor rețele submarine poate provoca întreruperi generalizate ale internetului, așa cum s-a întâmplat în urma cutremurului din Taiwan din 2006.
Distrugerea cablurilor din Marea Roșie are loc la câteva săptămâni după ce guvernul din Yemen a avertizat asupra posibilității ca rebelii Houthi să vizeze cablurile. Militanții susținuți de Iran au perturbat deja lanțurile globale de aprovizionare prin atacarea navelor comerciale pe această cale navigabilă crucială.
Citește și