• Cadavrele a doi profesori și a unui elev au fost recuperate din hotelul Isias din Adiyaman.
  • Eforturile de căutare continuă la fața locului, unde s-au adunat familiile jucătorilor.
  • Sportivii se deplasaseră la Adiyaman de la Colegiul turc Maarif din Famagusta, însoțiți de profesori și părinți.

Trei cadavre au fost găsite în timp ce salvatorii din Turcia caută un grup de voleibaliști de la un hotel prăbușit în urma cutremurelor de luni. Cadavrele a doi profesori și a unui elev au fost recuperate din hotelul Isias din Adiyaman, au declarat oficialii din nordul Ciprului controlat de Turcia.

Un grup de 39 de persoane – inclusiv echipe de băieți și fete – s-ar fi aflat în clădire când aceasta s-a prăbușit. Eforturile de căutare continuă la fața locului, unde s-au adunat familiile jucătorilor.

Cutremurele au provocat mii de morți în sudul Turciei și în nordul Siriei. Sportivii se deplasaseră la Adiyaman de la Colegiul turc Maarif din Famagusta, însoțiți de profesori și părinți.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Se știe că patru dintre ei au supraviețuit după ce clădirea de șapte etaje s-a prăbușit, după ce ar fi reușit să scape ei înșiși din dărâmături. Presa a citat oficiali care au declarat că miercuri au fost găsite trupurile fără viață a doi profesori – și că numărul morților a crescut la trei după ce a fost descoperit un elev de clasa a opta.

Numărul victimelor a fost confirmat de echipa BBC Turcia. Aproximativ 170 de persoane – inclusiv rude și salvatori – s-au deplasat la epavă din nordul Ciprului controlat de Turcia. Un oficial din domeniul educației din insulă a declarat că vor rămâne acolo până când vor fi găsiți ceilalți elevi.

O mamă aflată la fața locului a pus la îndoială construcția clădirilor și a întrebat dacă acestea au fost inspectate în mod corespunzător. O altă femeie a declarat că nepoata ei, Nehir, în vârstă de 12 ani, a stat cu ea în Adiyaman, dar că a plecat la hotel în ziua cutremurului pentru a se întâlni cu prietenii.

Nehir, cea mai tânără membră a echipei de fete, era încă dispărută împreună cu alți copii care erau la hotel. Între timp, o profesoară care a supraviețuit cutremurelor a declarat că nu au mai dormit de la cutremure și că propria fiică a rămas blocată în dărâmături.

Cutremurul inițial de luni dimineață, cu magnitudinea de 7,8 grade, s-a produs în apropierea orașului turc Gaziantep, aproape de granița cu Siria. Se știe că peste 21.000 de persoane au murit în cele două țări. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că multe altele și-ar putea pierde viața în lipsa unui adăpost, a apei, a combustibilului sau a electricității.

Pe măsură ce se instalează vremea geroasă, speranțele se risipesc pentru cei mulți care sunt încă blocați sub clădirile ruinate, la mai bine de 72 de ore de la producerea dezastrului.