• Compania aeriană Air Baltic refuză să intre în spațiul aerian al Belarusului
  • Rutele pentru cursele Riga-Odessa și Riga-Tbilisi au fost schimbate
  • Trei companii aeriene au început să devieze zborurile care urmau să intre în Belarus
  • Zboruri de la WizzAir, Austrian Airlines, Air Baltic au fost deviate prin Ucraina
  • Directorul Ryanair a spus că incidentul din Belarus reprezintă o piraterie

Apar reacții internaționale în lanț, după deturnarea zborului Ryanair la Minsk. Trei companii aeriene au decis azi să devieze rutele și refuză să intre în spațiul aerian al Belarusului.

Despre ce companii este vorba

WizzAir a anunțat oficial că redirecționează un zbor care a plecat de la Kiev și se îndrepta către Tallinn în Estonia astfel încât să nu intre în spațiul aerian al Belarusului.

La fel a procedat și Austrian Airlines. Mai dură a fost AirBaltica, o companie din Letonia, care a anunțat că niciun zbor nu va mai trece prin spațiul aerian al Belarusului pe o perioadă nedeterminată.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ultima pe listă este LOT, compania poloneză a luat aceeași decizie. Au fost voci care au spus, încă de ieri, ca Belarus să fie exclusă din Organizația Internațională a Aviației Civile. Aceste companii au luat decizia pe cont propriu.

Cele mai recente reacții Ryanair

Prima reacția, de duminică, a fost protocolară: „A avut loc un incident, ne cerem scuze, toată lumea e în siguranță”.

Luni, 24 mai, compania a ținut un discurs mult mai dur. Directorul RyanAir, Michael O’Leary, spune că incidentul din Belarus reprezintă o deturnare și o piraterie sponsorizată de stat.

O’Leary acuză că la bordul navei ar fi fost prezenți ofițeri ai KGB-ului din Belarus, care au plecat în același timp cu Roman Protasevich. Este clar că suntem abia la început și că vor exista consecințe pentru incidentul de ieri.