- Trei doljeni care s-au întors recent din Italia, au fost băgaţi forţat în carantină
- Ei sunt internaţi într-un centru special amenajat în Craiova
- Poliţia a deschis o anchetă după ce aceştia au minţit autorităţile
Dacă tu înţelegi pericolul reprezentat de coronavirus, uite că sunt şi oameni care cu bună ştiinţă îşi pun semenii în pericol, fără să le pese! Este şi cazul a trei doljeni, din Sadova, care s-au întors recent din regiunea Lodi, zonă de mare risc din Italia. Aceştia au minţit autorităţile şi nu au declarat acest lucru la intrarea în ţară.
Medicul de familie din comună a descoperit totul şi a dat alarma. Ei au fost căutaţi de poliţişti şi medici iar în cele din urmă au ajuns în centrul de carantină din Craiova, acolo unde vor sta în următoarele 14 zile.
Ludmila Prunariu, director DSP Dolj: Discutând cu medicul de familie, aşa cum este procedura, s-a aflat că au fost în acea regiune
Deocamdată, starea celor trei este una bună. Mesajul autorităţilor este simplu: cu toţii suntem responsabili ca virusul să nu ajungă şi în România.
Ludmila Prunariu, director DSP Dolj: Cel mai bine e sa declare adevarul ca sa luam masurile gandite pt o stare de siguranta pt romani, cu privire la coronavirus.
Poliţiştii din Dolj verifică dacă cei trei chiar că au minţit autorităţile. În acest caz, indivizii pot ajunge în carantină chiar în sppatele gratiilor.
Asociaţia cultivatorilor din Italia denunţă decizia „unilaterală” a României privind carantina
Confederaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept „unilaterală”, „antieuropeană” şi „antiitaliană”.
Asociaţia Coldiretti a criticat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, unde se înregistrează focare ale virusului Covid-19. Românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă care lucrează în domeniul agricol în Italia.
„Este vorba de o măsură restrictivă unilaterală, antieuropeană şi antiitaliană, adoptată în afara cadrului comunitar şi, în mod paradoxal, de o ţară care este un mare beneficiar de fonduri europene”, a declarat Ettore Prandini, preşedintele Confederaţiei italiene a Cultivatorilor Direcţi (Coldiretti), citat de publicaţia CinqueQuotidiano.it.
Ettore Prandini a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni convocate de ministrul italian al Muncii, Nunzia Catalfo.
Cultivatorii italieni cred că măsurile restrictive adoptate de România riscă să afecteze activităţile agricole în Italia.
„Este necesară o intervenţie la nivel naţional şi comunitar pentru a evita impunerea de bariere nejustificate asupra circulaţiei angajaţilor şi mărfurilor prin decizii ale ţărilor membre UE care nu generează doar nesiguranţă, ci şi daune economice şi în materie de ocupaţie. Apariţia coronavirusului ar putea avea un impact semnificativ asupra activităţilor firmelor”, a subliniat Ettore Prandini.
Şapte persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar până acum s-au înregistrat 288 de cazuri de infectare cu noul virus gripal. Cele mai multe cazuri se înregistrează în regiunile Lombardia şi Veneto, dar au fost semnalate infecţii şi în Sicilia, Toscana şi Liguria.
Televiziunea de stat japoneză a confirmat că un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess este infectat cu coronavirus Primul român care s-a îmbolnăvit la bordul navei era un membru al echipajului În total, 542 de oameni din 25 de ţări au fost infectaţi la bordul Diamond Princess 542 de oameni […]