• Televiziunea de stat japoneză a confirmat că un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess este infectat cu coronavirus
  • Primul român care s-a îmbolnăvit la bordul navei era un membru al echipajului
  • În total, 542 de oameni din 25 de ţări au fost infectaţi la bordul Diamond Princess
  • 542 de oameni din 26 de ţări au fost infectaţi cu coronavirus pe nava Diamond Princess
  • 24 dintre persoanele bolnave sunt în stare critică. Cei mai mulţi bolnavi au cel puţin 50 de ani

Un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess, ancorată în portul Yokohama din 3 februarie, a fost infectat cu coronavirus. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti, persoana bolnavă este tot un membru al echipajului, la fel ca primul cetăţean român infectat la bordul navei.

„Ambasada României la Tokyo este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome”, a anunţat MAE.

La bordul vasului s-au aflat iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi 2 turişti. Până acum au fost confirmate 542 de cazuri cu coronavirus pe Diamond Princess.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

De asemenea, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei de croazieră Westerdam în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră, potrivit MAE.

542 de oameni din 26 de ţări au fost infectaţi cu coronavirus pe nava Diamond Princess. Lista naţionalităţilor

542 de oameni din cei 3.711 aflaţi la bordul navei de croazieră Diamond Princess au fost infectaţi cu coronavirus. Persoanele bolnave provin din 26 de ţări, printre care şi România, iar cei mai mulţi sunt din Japonia – 247.

Iată care sunt cele 26 de naţionalităţi:

Japonia – 247 de cazuri

Statele Unite – 77 de cazuri

Canada – 45 de cazuri

Filipine – 43 de cazuri

China – 41 de cazuri (17 din Hong Kong)

Australia – 37 de cazuri

Marea Britanie – 8 cazuri

India – 8 cazuri

Taiwan – 5 cazuri

Indonezia – 4 cazuri

Israel – 3 cazuri

Franţa – 3 cazuri

România – 2 cazuri

Argentina – 2 cazuri

Ucraina – 2 cazuri

Thailanda – 2 cazuri

Germania – 2 cazuri

Italia – 2 cazuri

Malaezia – 2 cazuri

Noua Zeelandă – 1 caz

Portugalia – 1 caz

Macedonia – 1 caz

Chile – 1 caz

Columbia – 1 caz

Rusia – 1 caz

Kârgâzstan – 1 caz

469 dintre aceste persoane, adică 86,5 la sută din numărul toal, au peste 50 de ani. În total, există 24 de pacienţi în stare critică, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Japonia.

Primii 500 de pacienţi care nu prezentau semen ale bolii au fost debarcaţi astăzi de la bordul navei Diamond Princess. În următoarele zile, alţi 2.500 de oameni vor ajunge la sol.

Sursă foto: Profimedia

Doi marinari români îți spun cum e viața pe mare în plină epidemie de coronavirus. Câștigă până la 10.000 de euro pe lună

• Doi marinari români îți spun cum e viața lor pe mare în plină epidemie de coronavirus• 50.000 de români sunt angajați pe vase de croazieră• Salariile marinarilor ajung la 10.000 de euro pe lună, de 15 ori mai mult decât ar câștiga în România Românii care sunt în cel mai mare pericol de coronavirus […]

Read more