• A fost primul eveniment de Halloween din Seul în ultimii trei ani, după ce țara a ridicat restricțiile COVID și distanțarea socială.
  • Mulți dintre cei uciși se aflau în apropierea unui club de noapte.
  • Moon Ju-young, în vârstă de 21 de ani, a declarat că au existat semne clare de probleme pe alei înainte de incident.

Cel puțin 149 de persoane, majoritatea adolescenți și tineri de 20 de ani, au fost uciși într-o busculadă produsă sâmbătă seară, când o mulțime uriașă care sărbătorea Halloween-ul a pătruns pe o alee dintr-o zonă de noapte din capitala sud-coreeană Seul, au anunțat reprezentanții serviciilor de urgență.

Alte 65 de persoane au fost rănite în învălmășeala din cartierul Itaewon din Seul, a declarat Choi Sung-beom, șeful Stației de pompieri Yongsan, în cadrul unui briefing la fața locului. Nouăsprezece dintre răniți erau în stare gravă și primeau tratament de urgență, au declarat oficialii, adăugând că bilanțul morților ar putea crește.

A fost primul eveniment de Halloween din Seul în ultimii trei ani, după ce țara a ridicat restricțiile COVID și distanțarea socială. Mulți dintre participanții la petrecere purtau măști și costume de Halloween. Unii martori au descris mulțimea devenind din ce în ce mai indisciplinată și agitată pe măsură ce seara se adâncea. Incidentul a avut loc în jurul orei 22:20.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Mai multe persoane au căzut în timpul unui festival de Halloween și avem un număr mare de victime”, a declarat Choi. Mulți dintre cei uciși se aflau în apropierea unui club de noapte.

Multe dintre victime erau femei în vârstă de 20 de ani, a spus Choi. Martorii au descris scene haotice cu câteva momente înainte de debandadă, poliția prezentă în așteptarea evenimentului de Halloween având uneori probleme în a menține controlul mulțimii.

Moon Ju-young, în vârstă de 21 de ani, a declarat că au existat semne clare de probleme pe alei înainte de incident. A fost de cel puțin 10 ori mai aglomerat decât de obicei”, a spus el.

Imaginile de pe rețelele de socializare arătau sute de persoane înghesuite pe aleea îngustă și în pantă, strivite și imobilizate, în timp ce agenții de urgență și poliția încercau să le elibereze. Choi, șeful pompierilor din districtul Yongsan, a declarat că toate decesele au fost probabil cauzate de strivirea pe singura alee îngustă.

Alte imagini au arătat scene haotice în care pompierii și cetățenii tratau zeci de persoane care păreau inconștiente.