• Sâmbătă, patru persoane au fost ucise și cel puțin 28 au fost rănite într-o serie de împușcături în masă care au avut loc în întreaga țară, printre care incidente în Pennsylvania, Texas, Arizona și Michigan.
  • Statele Unite au înregistrat 240 de împușcături în masă până acum în 2022.
  • Incidentul de pe South Street a fost al doilea incident armat care a avut loc sâmbătă în zonă.

Trei persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite într-un atac armat în masă în Philadelphia, sâmbătă seara târziu, după ce un bărbat înarmat a deschis focul asupra unei mulțimi numeroase.

Poliția a declarat că mai multe focuri de armă au fost auzite cu puțin timp înainte de miezul nopții în zona aglomerată din centrul orașului, South Street, fiind raportate „mai mulți bărbați înarmați la fața locului.
Un ofițer de poliție a răspuns trăgând un foc de armă în direcția unui presupus trăgător, a declarat inspectorul DF Pace al poliției din Philadelphia pentru NBC Philadelphia. Unul dintre suspecți a aruncat arma de foc și a fugit de la locul faptei, au precizat autoritățile.

Paisprezece persoane au fost prinse în schimbul de focuri. Doi bărbați și o femeie au murit ulterior la spital din cauza rănilor provocate de gloanțe. Polițiștii nu au făcut publice identitățile persoanelor decedate sau rănite, dar una dintre victimele care au murit era un bărbat în vârstă de 25 de ani, iar alta o femeie de 22 de ani.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Ofițerii încă îi căutau pe suspecții de împușcături duminică dimineață, după ce zona dintre străzile 2 și 5 a fost închisă peste noapte. Inspectorul Pace a declarat că ofițerii au recuperat la fața locului două pistoale, dintre care unul avea un încărcător prelungit, și „numeroase” cartușe.

„Vă puteți imagina că erau sute de persoane care se bucurau de South Street, așa cum o fac în fiecare weekend, când a izbucnit acest schimb de focuri, a declarat inspectorul Pace pentru ABC. South Street este o zonă animată de baruri, restaurante și cluburi din centrul orașului Philadelphia și are o prezență regulată a poliției la sfârșit de săptămână, în special în timpul lunilor de vară, au precizat autoritățile.

Incidentul de pe South Street a fost al doilea atac armat care a avut loc sâmbătă în zonă. De asemenea, poliția a intervenit într-un schimb de focuri de armă în jurul orei 23:00, la câteva străzi distanță, unde au fost găsite 13 tuburi de gloanțe. Inspectorul Pace a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că ofițerii investighează dacă cele două incidente au legătură între ele.