• Doi bărbați și o femeie au ajuns înot pe insula Anguilla Cay după ce barca în care se aflau s-a răsturnat
  • Paza de coastă americană i-a găsit pe cei trei cubanezi în timpul unei misiuni de rutină
  • Cei trei au stat aproape cinci săptămâni pe insula din Bahamas

Paza de coastă americană a salvat trei cubanezi care au fost blocați pe o insulă pustie timp de aproximativ cinci săptămâni, după ce ofițerii au sesizat fluturând un steag improvizat, scrie The Guardian.

Grupul, format din doi bărbați și o femeie, a stat pe insula Anguilla Cay, care aparține de Bahamas, timp de 33 de zile după ce barca lor s-a răsturnat.

Paza de coastă a SUA i-a găsit în timp ce zbura într-o misiune de rutină și a observat grupul care a reușit să supraviețuiască doar cu nuci de cocos, scoici și șobolani.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Am fost alertați de steaguri, iar apoi am observat o cruce mare pe care au construit-o ei”, a spus pilotul misiunii de salvare, Mike Allert.

Pilotul s-a întors apoi deasupra insulei, iar un alt un echipaj a fost solicitat, pentru a interveni la fața locului. Salvatorii le-au aruncat apă, mâncare și un radio.

Ulterior, un alt echipaj a venit pentru a-i salva pe cei trei cubanezi captivi pe insulă. Aceștia din urmă au povestit că barca în care se aflau s-a răsturnat din cauza unei furtuni, dar au reușit să înoate până la insulă.

Nu este clar, deocamdată, dacă cei trei au încercat să migreze în Statele Unite ale Americii, au precizat oficialii pazei de coastă.

Femeia și cei doi bărbați au fost duși la un centru medical, iar doctorii au stabilit că starea lor de sănătate este bună.