• Incendiile au dus la mii de evacuări și au distrus în jur de 1.000 de case.
  • În doar două ore, focul a dus la distrugerea a 6.000 de acri.
  • Cele trei persoane locuiau în casele care au fost distruse de flăcări.

Trei persoane sunt dispărute în urma unui incendiu violent în Colorado. Incendiul a fost provocat de vânt a cuprins două localități din comitatul Boulder, Colorado, provocând mii de evacuări și distrugând aproape 1.000 de case, au anunțat autoritățile.

Inițial, oficialii au declarat că nu au fost raportate victime sau locuitori dispăruți în urma rarului incendiu urban care a izbucnit joi dimineața la periferia nordică a zonei metropolitane Denver. Rafalele de vânt de peste 160 de kilometri pe oră (160 km/h) au împins flăcările spre est în orașele Superior și Louisville, determinând evacuarea ambelor comunități.

În aproximativ două ore, focul a ars 6.000 de acri, au declarat oficialii. Șeriful comitatului Boulder, Joe Pelle, a declarat că cele trei persoane dispărute, pe care a refuzat să le identifice, locuiau toate în case care au fost mistuite de flăcări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Structurile în care ar fi trebuit să se afle aceste persoane sunt complet distruse și acoperite cu aproximativ 20 de centimetri de zăpadă”, a declarat Pelle în cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă, adăugând că duminică vor fi trimiși câini pentru cadavre pentru a căuta locuințele. Pelle a declarat că 991 de case din Superior, Louisville și din zonele neîncorporate ale comitatului au fost distruse, ceea ce face ca acesta să fie cel mai distructiv incendiu din istoria statului în ceea ce privește numărul de locuințe pierdute.

Inițial, oficialii au spus că scântei de la liniile electrice căzute, care au fost răsturnate de vânturile puternice, ar fi putut declanșa incendiul, dar o inspecție efectuată de compania de utilități Xcel Energy nu a găsit nicio linie electrică deteriorată sau căzută în apropierea presupusei origini a incendiului. Pelle a declarat că detectivii investighează toate căile pentru a determina ce a declanșat conflagrația.