- Căsătorite cu trei frați, moartea lor reflectă violența legată de zestre.
- Surorile erau abuzate în mod constant de soții și rudele lor.
- Cei doi copii zăceau, de asemenea, inerți, iar celelalte două surori erau însărcinate.
După zile de dispariție, surorile Kalu, Mamta Meena și Kamlesh au fost găsite fără viață într-o fântână din India, relatează EL MUNDO.
Advertisment
Căsătorite cu trei frați, moartea lor reflectă violența legată de zestre, o practică ilegală, dar înrădăcinată.
Înainte de a muri, victimele au lăsat un mesaj în care dădeau vina pe familiile soților lor, cu care aveau o dispută din cauza sumelor mari de bani pe care mulți părinți indieni le plătesc adesea pentru a-și căsători fiicele.
Recomandări
„Vom muri împreună, pentru că este mai bine decât să murim în fiecare zi.”
Kalu (27 de ani), Mamta (22 de ani) și Kamlesh (20 de ani) au fost găsite luna trecută în Dudu, un sat din vestul regiunii Rajasthan, unde locuiau în aceeași casă, fiind în mod constant abuzate de soții și rudele lor, a declarat familia lor.
Corpurile lor nu erau singure. Cei doi copii ai lui Kalu, un băiat de patru ani și un bebeluș de patru săptămâni, zăceau, de asemenea, inerți. Celelalte două surori erau însărcinate.
Cu puțin timp înainte de a muri, cel mai tânăr, Kamlesh, a trimis un mesaj WhatsApp acuzator: „Socrii noștri sunt în spatele celor cinci decese ale noastre”.
„Nu vrem să murim, dar moartea este mai bună decât abuzul (…) Vom muri împreună pentru că este mai bine decât să murim în fiecare zi”.
Poliția tratează ancheta ca pe o sinucidere până la sosirea autopsiei, a declarat pentru un oficial din orașul vecin, Jaipur.
În India este o practică ilegală, dar înrădăcinată
Practica zestrei este interzisă prin lege în India de peste 60 de ani, însă obiceiul este adânc înrădăcinat și încă foarte viu.
În urma evenimentelor, poliția i-a arestat pe soții, soacra și cumnata victimelor pentru hărțuire pentru zestre și violență conjugală.
Acestea nu sunt cazuri unice. Violența conjugală și disputele legate de zestre sunt deseori raportate în presa locală.
Datele Biroului Național de Cazier Judiciar indică faptul că aproape 7.000 de femei au fost ucise și 1.700 s-au sinucis în 2020 din cauza acestei probleme.
Un studiu național privind sănătatea familiei a indicat că 30% dintre femeile căsătorite au fost victime ale violenței fizice sau sexuale în timpul căsătoriei.