• Triton, lansat de Ocean Aero este construit ca singura navă autonomă.
  • Submarinul invizibil poate naviga la suprafață și se poate scufunda.
  • Marina americană operează deja nava cu drone Triton în apropierea Iranului.

Triton, lansat de Ocean Aero este construit ca singura navă autonomă care poate naviga la suprafață și se poate scufunda pentru a funcționa în modul submarin, proiectat pentru a fi invizibil. Marina americană operează deja nava cu drone Triton în apropierea Iranului, iar mai multe Triton ar putea fi folosite în curând pentru a contracara China și alți adversari în apele lumii, scrie The Wall Street Journal.

„Cred că sunt cu siguranță preocupați de acest lucru. Orice lucru care te poate urmări și nu-l poți găsi dacă nu vrea să fie găsit este îngrijorător”, a declarat Kevin Decker, CEO, Ocean Aero.

„Unul dintre cele mai mari beneficii de a fi acest vehicul cu dublă modalitate, singurul care poate să se scufunde și să vândă, este de a ieși din cale și, atunci când încerci să te sustragi unui adversar, de a ieși din calea energiei de suprafață. A fi capabil să se scufunde este zecea sumă pentru succes și supraviețuire”, a adăugat el.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Triton e alimentat cu panouri solare

Velierul autonom transformat în submarin poate transporta diverse încărcături și, fiind alimentat de panouri solare, poate naviga în mod autonom timp de luni de zile. Experții militari spun că dronele precum Triton ar putea fi folosite în diverse scopuri ofensive și defensive, de la apărarea porturilor și monitorizarea conductelor subacvatice până la amplasarea de mine marine și atacarea navelor marinei.

„Avem acum ocazia de a face o schimbare de joc pe care o urmărim de mult timp”, a declarat Kathlee, secretar adjunct al Apărării.

„Asta o să fie o parte esențială a păstrării siguranței națiunii noastre. Liderul Partidului Comunist Chinez a declarat că dorește ca țara sa să fie pregătită până în 2027 să recucerească Taiwanul”, a afirmat Roger Wicker, senator US.

Citește și