• Fostul președinte al SUA, Donald Trump, analizează o a treia ofertă pentru Casa Albă și vorbește cu confidenti pentru a dezvălui posibile scenarii.
  • Un anunț în următoarele câteva săptămâni va tăia aripile potențialilor rivali pentru nominalizarea partidului, au spus consilierii.
  • Nu au exclus însă posibilitatea ca fostul președinte să întârzie anunțul sau chiar să se răzgândească.

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, analizează o a treia ofertă pentru Casa Albă și vorbește cu confidenti pentru a dezvălui posibile scenarii, în timp ce caută să valorifice victoriile așteptate ale republicanilor la alegerile intermediare de săptămâna viitoare, după cum au declarat astăzi trei dintre consilierii săi.

Ca un fluture atras de lumină, Trump va candida în 2024”, a spus unul dintre acei consilieri, care a vorbit cu Reuters sub condiția anonimatului. „Cred că vrea să meargă la urne și să anunțe înainte de Ziua Recunoștinței îi va oferi un avantaj față de adversarii săi (politici) și înțelege asta”, a adăugat el.

Un anunț în următoarele câteva săptămâni va tăia aripile potențialilor rivali pentru nominalizarea partidului, au spus consilierii. Nu au exclus însă posibilitatea ca fostul președinte să întârzie anunțul sau chiar să se răzgândească. Un purtător de cuvânt al lui Trump nu a răspuns unei solicitări de comentarii cu privire la aceste declarații.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

O sursă care cunoaște planurile lui Trump a spus că intenționează să anunțe că lansează o campanie de realegere după alegerile de marți și că contactează oficialii care s-ar putea alătura efortului.

Sondajele, precum și observatorii neutri estimează că este foarte probabil ca republicanii să câștige majoritatea în Camera Reprezentanților, în timp ce ei au și șansa de a pune Senatul sub controlul lor. În acest caz, ar putea bloca agenda legislativă a președintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

Speranțele electorale ale democraților sunt lovite de preocupările alegătorilor cu privire la inflația ridicată. În același timp, gradul de aprobare al președintelui Joe Biden a rămas sub 50% de mai bine de un an. Într-un sondaj recent al agenției Reuters și al companiei Ipsos, este la 40%.

Dar, după un mandat de patru ani care s-a încheiat pe 6 ianuarie 2021, cu susținătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul și continuă să susțină în mod fals că pierderea sa electorală a fost rezultatul fraudei, Trump rămâne la fel de nepopular. În același sondaj de luna trecută, doar 41% dintre americani au declarat că au o părere favorabilă față de fostul președinte.

Ziua Recunoștinței din acest an cade pe 24 noiembrie, ceea ce înseamnă că Trump are o „fereastră” de două săptămâni după alegeri pentru a-și face anunțul, dacă alege.

Trump a menținut un ritm constant de mitinguri politice de când a părăsit Casa Albă, cochetând în mod deschis cu un al doilea mandat. El este de așteptat să găzduiască familia și prietenii la clubul său din Mar-a-Lago, Florida, marți seară, pentru a sărbători victoriile așteptate ale candidaților pe care îi susține la alegerile intermediare.

De asemenea, Trump se confruntă în prezent cu mai multe investigații legale, inclusiv una de către Departamentul de Justiție cu privire la documente clasificate pe care le-a luat cu el de la Casa Albă. Procurorii spun că unele dintre aceste documente nu au fost încă recuperate.

Contestând direct primatul lui Trump, mulți politicieni republicani de top iau în considerare o candidatură pentru nominalizarea partidului pentru alegerile din 2024. Trump urmărește cu atenție mișcările guvernatorului Florida Ron DeSandis, care se așteaptă să fie reales marți împotriva democratului Charlie. Hristos. Potențialii săi adversari sunt, de asemenea, guvernatorul Virginia Glenn Young și fostul său vicepreședinte, Mike Pence.

Alte persoane din cercul apropiat al lui Trump, totuși, își exprimă îndoielile cu privire la faptul că acesta intenționează să-și anunțe intențiile în curând. „Va dori ca speculațiile să continue luni de zile” și „se va bucura de poveștile despre când o va face”, a spus una dintre aceste surse.