• Partidul Republican continuă să se lupte cu modul în care să se descurce cu Trump.
  • Mulți îl învinovățesc pentru performanțele lor mediocre de la jumătatea mandatului, dar își dau seama că are încă un sprijin puternic din partea bazei sale.
  • Pence a insistat că Trump nu este antisemit sau rasist.

Fostul vicepreședinte american Mike Pence l-a criticat pe Donald Trump pentru că a luat masa cu un naționalist alb care neagă Holocaustul și cu rapperul cunoscut anterior sub numele de Kanye West.

Pence se numără printre numeroșii republicani care îi cer fostului președinte american să își ceară scuze pentru ceea ce a descris ca fiind o judecată profund greșită”. Grupul – Trump, Ye și Nick Fuentes, un activist de extremă dreapta cu vederi antisemite și naționaliste albe – s-a întâlnit săptămâna trecută la Mar-a-Lago.

Într-un interviu acordat luni seară pentru NewsNation, Pence a declarat: Președintele Trump a greșit că i-a oferit unui naționalist alb, antisemit și negator al Holocaustului, un loc la masă și cred că ar trebui să își ceară scuze pentru asta.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Și ar trebui să-i denunțe pe acești indivizi și retorica lor plină de ură, fără rezerve”. Pence a insistat că Trump nu este antisemit sau rasist, spunând că nu ar fi servit ca vicepreședinte sub conducerea sa dacă ar fi fost așa.

Printre ceilalți republicani care l-au criticat pe Trump se numără senatorul de Louisiana Bill Cassidy, care a spus Președintele Trump care găzduiește antisemiți rasiști la cină încurajează alți antisemiți rasiști”. Rick Scott, senator de Florida, a adăugat: Nu există loc pentru antisemitism sau supremație albă în Partidul Republican. Punct”.

Senatorul Carolinei de Sud, Lindsey Graham, un aliat de lungă durată al lui Trump, a declarat: Nu există nici un fel de discuție cu Trump: Da, întâlnirea a fost proastă. Nu ar fi trebuit să o facă”. Dar a adăugat că există un dublu standard în legătură cu acest gen de lucruri și nu cred că va conta în ceea ce privește viitorul său politic”.

Josh Hawley, senator de Missouri, a declarat că Trump ar putea să ia cina cu cine vrea să ia cina, dar eu nu aș lua cina cu el (dl Fuentes), să spunem așa”. Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, a declarat pentru The New York Times că această cină a fost doar un alt exemplu de lipsă îngrozitoare de judecată din partea lui Donald Trump”.