• Casa Albă l-a criticat pe Trump, spunând într-o declarație că intoleranța, ura și antisemitismul nu au absolut niciun loc în America – inclusiv la Mar-A-Lago”.
  • Trump a declarat la începutul acestei luni că intenționează să ceară nominalizarea republicană pentru a candida din nou la Casa Albă în 2024.
  • David Friedman, fostul ambasador al lui Trump în Israel, a declarat că antisemiții nu merită nici un sfert printre liderii americani, de dreapta sau de stânga”.

Unii republicani l-au criticat duminică pe Donald Trump pentru că a luat masa cu suprematistul alb Nick Fuentes la complexul Mar-A-Lago din Florida al fostului președinte, chiar dacă Trump a spus că întâlnirea a fost involuntară. Guvernatorul republican al statului Arkansas, Asa Hutchinson, l-a acuzat pe Trump că dă putere extremismului.

Nu cred că este o idee bună ca un lider care dă un exemplu pentru țară sau pentru partid să se întâlnească cu un rasist sau antisemit declarat”, a declarat Hutchinson pentru CNN. Reprezentantul James Comer, un deputat republican din Kentucky, a declarat că Trump are nevoie de o mai bună judecată (în privința) celor cu care ia masa”.

Nu aș accepta o întâlnire cu acea persoană”, a declarat Comer la emisiunea Meet the Press” de la NBC.
Trump a declarat la începutul acestei luni că intenționează să ceară nominalizarea republicană pentru a candida din nou la Casa Albă în 2024, deși ar putea avea adversari în această candidatură, inclusiv din partea guvernatorului Floridei, Ron DeSantis.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fuentes a fost descris ca fiind un adept al supremației albilor de către Departamentul de Justiție al SUA și a participat la mitingul din 6 ianuarie 2021 de la Washington care a precedat atacul asupra Capitoliului de către susținătorii lui Trump. Liga Anti-Defăimare a declarat că Fuentes a negat odată în glumă. Holocaustul și i-a comparat pe evreii arși în lagărele de concentrare cu niște prăjituri în cuptor””. Trump a declarat că întâlnirea cu Fuentes a avut loc în timpul unei cine de săptămâna trecută cu rapperul Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, care la rândul său a atras numeroase critici pentru că a făcut declarații antisemite.

Într-un mesaj pe site-ul său de socializare Truth Social media, Trump a declarat că s-a întâlnit cu Ye și ne-am înțeles foarte bine, nu a exprimat niciun fel de antisemitism, & am apreciat toate lucrurile frumoase pe care le-a spus despre mine la Tucker Carlson. De ce nu aș fi fost de acord să mă întâlnesc?. De asemenea, nu l-am cunoscut pe Nick Fuentes”, a scris Trump.

Casa Albă l-a criticat pe Trump, spunând într-o declarație că intoleranța, ura și antisemitismul nu au absolut niciun loc în America – inclusiv la Mar-A-Lago”. Președintele Joe Biden a evitat o întrebare din partea reporterilor despre incident, spunând: Nu, nu, nu: „Nu vreți să auziți ce cred eu”.

David Friedman, fostul ambasador al lui Trump în Israel, a declarat că antisemiții nu merită nici un sfert printre liderii americani, de dreapta sau de stânga”.

Pentru prietenul meu Donald Trump, ești mai bun decât atât. Chiar și o vizită socială din partea unui antisemit ca Kanye West și a unor gunoaie umane ca Nick Fuentes este inacceptabilă”, a scris Friedman pe Twitter.