• Elon Musk a declarat că interzicerea lui Donald Trump pe Twitter a fost o greșeală.
  • Măsura a subminat încrederea publică în Twitter pentru jumătate din America, potrivit miliardarului.
  • Trump a fost reintrodus de Musk săptămâna trecută și încă nu a folosit platforma.

Decizia Twitter de a-l interzice pe fostul președinte american Donald Trump a fost o greșeală gravă”, susține Elon Musk.

Noul proprietar și CEO al Twitter a explicat vineri, într-un răspuns pe platformă, că restabilirea contului lui Trump săptămâna trecută a fost, în opinia sa, o chestiune de justiție mai mult decât o încercare de a-l recupera pe Trump ca utilizator. De când Trump a fost reintegrat pe Twitter, el nu a mai folosit încă platforma care i-a servit anterior drept instrument de comunicare publică.

Sunt de acord cu faptul că Trump nu mai scrie pe platformă”, a scris Musk vineri. Important este că Twitter corectează o greșeală gravă prin interzicerea contului său, în ciuda faptului că nu a încălcat legea sau termenii serviciului”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Congresul SUA a format o comisie specială pentru a determina tipul și numărul exact de legi pe care Trump le-a încălcat prin acțiunile sale din 6 ianuarie 2020, ziua în care a încercat să perturbe tranziția puterii prezidențiale către actualul președinte Joe Biden. Luna trecută, comisia a propus în instanță că Trump a încălcat legea prin obstrucționarea unei proceduri oficiale a Congresului și conspirație pentru fraudarea poporului american, printre alte acuzații.

În ceea ce privește scoaterea lui Trump de pe platformă în 2020, Musk susține că această mișcare a avut un efect negativ asupra platformei. Deplatformarea unui președinte în exercițiu a subminat încrederea publică în Twitter pentru jumătate din America”, a scris Musk. Într-un alt răspuns, el a adăugat: Twitter, ca platformă, trebuie să fie corectă pentru toți”.