• Liderii statelor din G7 s-au întâlnit în Anglia
  • Trump, mesaj pentru Biden: „Să nu adormi la întâlnirea cu Putin”
  • Rusia a început exerciții militare în Crimeea

Greii planetei sunt în Marea Britanie, la summitul G7. Este clubul select al celor șapte motoare ale economiei și democrației lumii.

Liderii G7 vor discuta, pentru trei zile, într-o stațiune din sud-vestul Angliei, cele mai importante subiecte de pe agenda mondială. Şi vor promite un miliard de vaccinuri pentru țările cu venituri mici. Şi Regina mută la G7. I-a chemat la cină pe liderii planetei.

Fostul președinte american Donald Trump îl ironizează pe Joe Biden. Acesta i-a transmis liderului de la Casa Albă să nu adoarmă la întâlnirea pe care o avea cu președintele rus Vladimir Putin, pe 16 iunie, la summitul G7 din Marea Britanie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Donald Trump a afirmat, într-un comunicat publicat cu câteva zile înaintea întâlnirii celor doi președinți, că el și Vladimir Putin au avut „un summit grozav și productiv”, în cadrul căruia a contrazis serviciile secrete americane privind eventuala implicare a Rusiei în alegerile din 2016. „Putin spune că nu este vorba de Rusia. Nu văd niciun motiv pentru care ar fi”, a completat fostul președinte american, relatează Forbes.

Trump a mai declarat că imaginea negativă a acelei întâlniri este rezultatul unei „prezentări de tip Fake News”, susținând că a „câștigat multe” de pe urma acesteia, inclusiv „respectul președintelui Putin și al Rusiei”.

În continuare, acea discuție dintre Trump și Putin este necunoscută.

Fostul lider american a mai spus că a fost alegerea „evidentă” pentru el să creadă Rusia în locul foștilor oficiali ai serviciilor de informații americane, cu care s-a dușmănit, inclusiv foștii directori FBI James Comey și Andy McCabe.

De asemenea, Trump i-a urat lui Biden „mult noroc” în „relația cu președintele Putin” și, într-o continuare a atacurilor pe care le-a făcut la adresa capacității fizice și mentale a lui Biden în timpul alegerilor, a adăugat: „Să nu adormiți în timpul întâlnirii”.

El a mai susținut că din cauza scandalului privind presupusa implicare a Rusiei în alegerile americane, SUA au fost dezavantajate în relația cu Rusia.

Potrivit sursei citate, pe lângă căutarea unui teren comun în mai multe domenii, este de așteptat ca Joe Biden să-l preseze pe Vladimir Putin cu privire la acuzațiile de încălcare a drepturilor omului în Rusia și la atacurile cibernetice asupra SUA.

Pe de altă parte, oficialii ruși au declarat că liderul de la Kremlin va denunța „persecuția” celor acuzați în asalatul din 6 ianuarie asupra Capitoliului.