• Avocații fostului președinte american Donald Trump au cerut o chitanță detaliată a tot ce a confiscat FBI-ul din Mar-a-Lago la începutul acestei luni.
  • Aceștia au depus luni moțiunea.
  • Mandatul de percheziție al FBI a enumerat 11 seturi de documente clasificate care s-ar fi aflat pe proprietatea lui Trump.

Fostul președinte american Donald Trump a încercat să împiedice FBI să revizuiască documentele pe care le-a confiscat de la conacul său de la Mar-a-Lago în urmă cu două săptămâni, până când un avocat terț neutru, sau un maestru special, poate fi numit pentru a supraveghea procesul.

Avocații lui Trump au depus luni moțiunea, argumentând că documentele erau prezumtiv acoperite de privilegiul executiv – un principiu care le permite președinților să nu divulge public anumite comunicări.

Această chestiune a captat atenția publicului american, au scris avocații lui Trump. Simplele garanții adecvate nu sunt acceptabile atunci când problema în cauză implică nu numai drepturile constituționale ale [fostului] președinte Trump, ci și prezumția de privilegiu executiv.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Avocații solicită o listă a obiectelor confiscate

În același document depus în instanță, avocații lui Trump au cerut, de asemenea, o chitanță cu toate obiectele confiscate de FBI la Mar-a-Lago pe 8 august. Aceștia au cerut ca toate obiectele confiscate, care nu fac parte din domeniul de aplicare declarat al anchetei, să fie returnate.

Nu se poate permite ca politica să aibă un impact asupra administrării justiției, se arată în dosar. Fostul președinte Donald J. Trump este clar favorit în alegerile primare prezidențiale republicane din 2024 și în alegerile generale din 2024, dacă va decide să candideze.

Mandatul de percheziție al FBI a enumerat 11 seturi de documente clasificate care s-ar fi aflat pe proprietatea lui Trump, printre numeroase alte obiecte. Acesta nu a specificat ce conțineau documentele, însă o sursă anonimă a afirmat anterior că unele dintre documente aveau legătură cu armele nucleare.

Separat, luni, un magistrat federal a recunoscut că redactarea necesară pentru desecretizarea declarației sub jurământ care a dus la percheziția la casa acestuia ar putea fi atât de extinsă încât ar face documentul lipsit de sens.