Trump nu vrea dezbatere virtuală cu Biden. Organizatorii au decis ca dezbaterea să fie online

Sursa foto: Profimedia
  • Organizatorii dezbaterilor prezidențiale din SUA au anunțat că următoarea confruntare Trump-Biden se va desfășura online
  • Următoarea dezbatere este programată pe 15 octombrie
  • Trump a spus că nu va participa la o dezbatere online

Comisia pentru Dezbaterile Prezidențiale din SUA a decis joi că a doua dezbatere dintre Trump și Biden va avea loc online. Data rămâne neschimbată, 15 octombrie, relatează Wall Street Journal.

Comisia a decis că cei doi candidați vor participa la dezbatere „din locații separate îndepărtate”. Anunțul vine după ce Trump și alți angajați de la Casa Albă au fost depistați pozitiv de coronavirus săptămâna trecută.

Echipa de campanie a lui Joe Biden a anunțat că acesta va participa la dezbaterea online.
Declarația oficială a echipei lui Biden: „Vicepreședintele Biden așteaptă cu nerăbdare să vorbească direct cu poporul american și să compare planul său de a aduce țara împreună și de a reconstrui conducerea eșuată a lui Donald Trump asupra coronavirusului care a aruncat economia puternică pe care a moștenit-o în cea mai gravă recesiune de la Marea Depresie.”

Reacția liderului de la Casa Albă nu a întârziat să apară. Potrivit Reuters, Trump a declarat că nu va participa la dezbatere dacă aceasta va avea loc online.

Tim Murtaugh, un director de campanie al lui Trump, declarase săptămâna trecută„Biden încearcă să lucreze cu arbitrii. Nu ar trebui să mute porțile sau să schimbe regulile jocului în mijlocul unui meci”.

Azi, într-un interviu la Fox News, imediat după aflarea deciziei Comisiei, Trump a spus concis că nu acceptă acest format nou. Interviul poate fi rezumat la răspunsul lui Trump: „Nu voi participa la o dezbatere virtuală”.