• Donald Trump şi fostul său vicepreşedinte, Mike Pence, au organizat mitinguri rivale pentru candidaţii republicani care speră să fie guvernatorul statului Arizona
  • Trump şi Pence ar putea candida amândoi pentru preşedinţia SUA în 2024.
  • El nu l-a criticat pe Trump şi nu l-a făcut referire la controversa electorală în timpul discursului său.

Donald Trump şi fostul său vicepreşedinte, Mike Pence, au organizat mitinguri rivale pentru candidaţii republicani care speră să fie guvernatorul statului Arizona.

Trump a vorbit la un eveniment pentru candidatul republican Kari Lake pentru funcţia de Guvernator al Arizonei. 

Mike Pence o susţine pe adversara ei, Karrin Taylor Robson, tot o republicană. 

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Trump şi Pence ar putea candida amândoi pentru preşedinţia SUA în 2024.

Relaţia dintre cei doi a încetat după ce Trump l-a acuzat pe Pence că nu a blocat victoria electorală a preşedintelui Joe Biden în 2020, scrie BBC

Trump a susţinut că alegerile i-au fost furate şi a vrut ca vicepreşedintele său să refuze să certifice rezultatul alegerilor, dar Pence a decis că acest lucru ar fi ilegal.

În timpul revoltei de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, când o mulţime de susţinători ai săi au luat cu asalt Congresul în efortul de a anula rezultatul,   Trump a scris pe Twitter că Pence „nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja ţara”.  

Revolta este investigată în prezent de o anchetă a Congresului, care a auzit joi seară că  Trump a urmărit evenimentele de la televizor la Casa Albă, ignorând copiii şi asistenţii săi care „l-au implorat” să alunge mulţimea.

La mitingul său de vineri în oraşul Prescott Valley din centrul Arizona, doamna Lake, o fostă jurnalistă de televiziune, le-a spus susţinătorilor că „alte alegeri fraudate” nu vor mai fi acceptate.

Ea a fost urmată pe scenă de Trump, care a spus mulţimii că „alegerile au fost fraudate şi acum ţara noastră este distrusă sistematic din cauza asta”.

Între timp, Pence a vorbit în favoarea doamnei Taylor Robson la un miting din Peoria, spunând: „Nimeni nu a muncit mai mult pentru biletul Trump-Pence în 2016 sau în 2020”.

El nu l-a criticat pe Trump şi nu l-a făcut referire la controversa electorală în timpul discursului său.

Cu toate acestea, el a spus mai târziu într-un tweet că „dacă Partidul Republican îşi permite să fie consumat de nemulţumirile de ieri, vom pierde”.