• Grupul de experți în cazul revoltei de la Capitoliul SUA îl condamnă pe Trump.
  • Președintele comisiei a declarat că Trump ,,a deschis în mod nesăbuit calea corupției” în timp ce încerca să anuleze rezultatele alegerilor americane.
  • Fostul preşedinte ,,a încercat să ne distrugă instituţiile democratice”, a declarat Bennie Thompson în cursul unei audieri.

Donald Trump a deschis porţile ,,dezordinii şi corupţiei” şi trebuie să fie responsabil din punct de vedere legal pentru atacul din 6 ianuarie 2021, a declarat joi preşedintele Comisiei de anchetă parlamentară privind atacul asupra Capitoliului, scrie presa străină.

Fostul preşedinte ,,a încercat să ne distrugă instituţiile democratice”, a declarat Bennie Thompson în cursul unei audieri în prime time, care încheie o serie de prezentări publice ale lucrărilor comisiei sale.

,,El a deschis calea dezordinii şi corupţiei”, a afirmat din nou alesul democrat care, bolnav de COVID, a intervenit prin videoconferinţă.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

În opinia sa, toţi cei responsabili de atac, inclusiv la Casa Albă, vor trebui să ,,răspundă pentru acţiunile lor în faţa justiţiei„. ,,Va trebui să existe consecinţe severe, altfel mă tem că democraţia noastră nu se va recupera”, a apreciat el.

Trump ,,nu şi-a îndeplinit sarcina” de şef

Doi membri ai comisiei au prezentat ziua de 6 ianuarie 2021 ca fiind trăită ,,minut cu minut” de către Donald Trump, pe care l-au acuzat că ,,nu şi-a îndeplinit sarcina” de comandant şef şi că nu a făcut ,,nimic” pentru a-i opri pe susţinătorii săi să provoace haos la Capitoliu.

Cu toate acestea, el a fost cel care i-a chemat la Washington, ziua în care membrii Congresului urmau să confirme victoria rivalului său democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

Această sesiune publică este a opta în şase săptămâni şi a doua difuzată în prime time în toată ţara. Cele precedente s-au concentrat, printre altele, pe rolul extremei drepte în asalt sau pe presiunile exercitate asupra agenţilor electorali de către Donald Trump şi apropiaţii săi.

,,Comisia din 6 ianuarie” urmează să elaboreze raportul final, care va fi prezentat în toamnă.