Trump, singurul candidat republican din istorie care obține un scor de peste 50% în adunările electorale din Iowa. Care sunt șansele să redevină președintele SUA

Victoria lui Trump în Iowa nu este surprinzătoare, dar este foarte mare. Este singurul candidat republican din istorie care obține un scor de peste 50% în adunările electorale din Iowa și acumulează mai mult decât ceilalți doi contracandidați la un loc. Pe principiul „de ce ți-e frică, de aia nu scapi” – Trump mărșăluiește spre nominalizarea la Președinție nu ca o furtună, ci ca o adevărată avalanșă, recunosc până și strategii democrați.

Totuși, timpul se scurge, alegerile decisive vin, și mulți se gândesc la persoana potrivită care l-ar putea opri pe Trump din a deveni al 47-lea președinte american, după ce a fost al 45-lea.  

Analiza votului din Iowa

Finala la Președinția SUA:

Trump e greu de bătut. Electoratul care îl părăsise s-a întors la el.

Justiția și dosarele penale au fost principalul catalizator. Cu cât a avut mai multe inculpări, cu atât a devenit o victimă. În ochii a jumătate din electoratul american este văzut ca un martir cu o cauză.

În al doilea rând, 37% din americani văd economia ca cea mai importantă preocupare, 36% imigrația, 11% au ca preocupare politica externă și tot 11% avortul.

Pe Trump l-a votat frenetic electoratul conservator, sărac și fără studii (53% evanghelici, 67% – fără facultate, 61% foarte conservatori, 58% – peste 65 de ani).

Acești oameni cred în proporție de 66%-69% că Biden a fraudat alegerile iar între 64% și 80% cred că dosarele sunt politice și Justiția acționeză politic în cazul lui

Se spune că ultima șansă pentru a-l opri pe Trump sunt adunările electorale de marți din New Hampshire. Dacă Trump câștigă – și câștigă cu o diferență importantă – Nikki Haley nu mai poate obține sub nicio formă nominalizarea la Președinție, așa cum orice șansă de-a o obține și-a pierdut-o și guvernatorul Ron DeSantis.

În prezent, în New Hampshire – Trump are 43,5% și Nikki Haley – 29.3%. Diferență 14-15%.

Asta complică situația foarte mult pentru Joe Biden. Dacă iubește democrația Americii și vrea s-o protejeze, trebuie să se retragă. Pentru că datele democrate arată de această dată că oricine ar intra în finala la Președinție cu Joe Biden l-ar învinge. Trump cu 50%, DeSantis cu 51% și Nikki Haley cu 53%.

Așa că dacă marșul lui Trump este aproape sigur către finală, deznodământul este cu surprize pentru Biden, arată datele.

Citește și

Prințesa de Wales, internată în spital. Kate a suferit o intervenție chirurgicală
Arnold Schwarzenegger este reținut de câteva ore pe Aeroportul din München
Papa Francisc: „Plăcerea sexuală este un dar de la Dumnezeu, dar este subminată de pornografie”

Exit mobile version