• Legiuitorii dezbat o măsură care ar obliga compania mamă a TikTok, ByteDance, să o vândă până la 30 septembrie.
  • Joe Biden a declarat că va semna proiectul de lege dacă va fi adoptat.
  • Fără TikTok, puteți face Facebook mai mare, iar eu consider că Facebook este un dușman al poporului”, a declarat luni Trump.

Fostul președinte american Donald Trump a criticat un proiect de lege al Congresului care ar obliga compania mamă a TikTok să vândă aplicația sau să o vadă interzisă în SUA. Trump, care a încercat să interzică TikTok în 2020 pe când se afla la Casa Albă, a declarat că propunerea ar oferi avantaje nedrepte proprietarului Facebook, Meta, scrie BBC.

Legiuitorii dezbat o măsură care ar obliga compania mamă a TikTok, ByteDance, să o vândă până la 30 septembrie.

Președintele Joe Biden a declarat că va semna proiectul de lege dacă va fi adoptat. Fără TikTok, puteți face Facebook mai mare, iar eu consider că Facebook este un dușman al poporului”, a declarat luni Trump la NBC.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Întrebat despre securitatea aplicației, candidatul prezidențial republican a spus că există multe lucruri bune și multe lucruri rele” cu platforma de socializare. Există o mulțime de oameni pe TikTok care o iubesc. Există o mulțime de copii tineri pe TikTok care vor înnebuni fără ea”, a adăugat Trump.

El a spus că este de acord cu cei care văd TikTok ca pe o amenințare la adresa securității naționale, dar a susținut că și Facebook reprezintă o amenințare pentru guvernul american. Cred că Facebook a fost foarte rău pentru țara noastră, mai ales când vine vorba de alegeri”, a adăugat Trump.

De ani de zile, oficialii americani au avertizat că datele de la ByteDance – un gigant chinez din domeniul tehnologiei – ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez.

Citește și