• Această decizie a fost anunțată de Elon Musk, la câteva zile după ce miliardarul a dat în judecată OpenAI.
  • xAI a lansat Grok anul trecut, și acesta include funcții precum accesul la informație „în timp real”.
  • Musk se află în mijlocul unei bătălii legale cu OpenAI, companie pe care o acuză că și-a schimbat prioritățile.

Startup-ul lui Elon Musk, xAI, va face open-source Grok, chatbot-ul creat pentru a rivaliza cu ChatGPT-ul celor la OpenAI, chiar în această săptămână. Această decizie a fost anunțată de Elon Musk, la câteva zile după ce miliardarul a dat în judecată OpenAI, acuzând startup-ul deținut de Microsoft că a deviat de la „rădăcinile sale open source”. xAI a lansat Grok anul trecut, și acesta include funcții precum accesul la informație „în timp real”, fiind disponibil celor care plătesc un abonament lunar de 16 dolari pe X, rețeaua socială cunoscută anterior ca Twitter, scrie Forbes.

Făcând Grok open-source, Musk ar permite efectiv publicului să acceseze în mod liber și public robotul de inteligență artificială, pe care xAI l-a lansat anul trecut, menținându-l limitat la utilizatorii X care plătesc un abonament lunar de 16 dolari.

Modelarea open-source a devenit un punct central al lui Musk în ultimele luni, după ce miliardarul a dat în judecată OpenAI. În timpul lansării sale, Musk a afirmat că chatbotul este conceput pentru a răspunde la întrebări cu un pic de spirit și are o tentă rebelă”, avertizând utilizatorii să îl evite dacă „urăsc umorul”. Musk a mai spus că robotul va putea accesa date în timp real de la X, platforma de socializare pe care Musk a cumpărat-o pentru suma uriașă de 44 de miliarde de dolari cu intenția declarată de a o transforma într-un paradis pentru libertatea de exprimare – o afirmație surprinzătoare ca urmare a preocupărilor legate de discursul instigator la ură pe platformă, precum și a unei serii de erori comise de mai multe chatboturi de profil înalt.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și