• Ministrul polonez de Externe: Militarii NATO au ajuns deja în Ucraina.
  • Rusia produce de 3 ori mai multe proiectile decât SUA și UE: 250.000 pe lună.
  • CNN: SUA s-au pregătit riguros pentru un posibil atac nuclear rusesc în Ucraina.
  • Suedia a introdus serviciul militar obligatoriu pentru o eventuală invazie a Rusiei.
  • Zelenski a replicat dur la adresa Papei: „Biserica e în primia linie a frontului”.

Radosław Sikorski, ministrul polonez al Afacerilor Externe, a avut o declarație surprinzătoare, prin care a precizat că militari din țările NATO sunt deja în Ucraina: „Aș dori să mulțumesc țărilor care își asumă acest risc. Ei știu cine sunt”, a spus politicianul polonez.

Totodată, conform CNN, care citează oficiali americani, Pentagonul s-a pregătit riguros pentru un posibil atac nuclear rusesc în Ucraina la sfârșitul anului 2022, iar Zelenski îi răspunde dur Papei la sugestia de a căuta pacea cu Rusia.

Mai mult, Ucraina a doborât 50 de drone în regiunea Odesa în acest weekend.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Ce urmărește Rusia prin aceste lovituri din apropierea graniței cu România?

Marea Neagră, dintr-o zonă pașnică de comerț, a devenit acum o zonă periculoasă.

Rusia urmărește transportul maritim, în special de cereale, dar se și răzbună pentru pierderile navale: o treime din Flota rusă la Marea Neagră este pe fundul mării.

Frontul este blocat, Ucraina construiește o linie fortificată, Rusia a trecut la producția de război, de 3 ori mai multe proiectile și singurele soluții sunt presiunea pe linia frontului cu bombardamente de artilerie și distrugerea industriei și veniturilor prin bombardamente la distanță.

Țările vestice răspund la declarația ministrului polonez de Externe, prin care mulțumește militarilor NATO care și-au asumat riscul să fie în Ucraina. La cine s-a referit mai exact politicianul polonez?

Militari au fost în Ucraina, i-am și văzut. Este clar că Ucraina a avut nevoie de ajutor militar dacă ne gândim că României i-a luat 3 ani să operaționalizeze sistemele PATRIOT, iar Ucrainei mai puțin de 2 luni. În acest moment, Italia și UK au venit cu declarații că nu au militari în Ucraina.

Militarii NATO au fost în Ucraina, dar nu pentru a lupta, ci pentru a-i ajuta în folosirea noilor tehnologii.

Citește și