• Papa Francisc a spus că Ucraina, aflată în fața unei posibile înfrângeri, ar trebui să aibă curajul să negocieze încheierea războiului cu Rusia.
  • Zelenski a reacționat după ce Papa Francisc a îndemnat Ucraina să aibă curajul să ridice steagul alb.
  • „Când răul rusesc a început acest război, la 24 februarie, toţi ucrainenii s-au ridicat pentru a se apăra: creştini, musulmani, evrei, toată lumea”, a declarat Zelenski.

Volodimir Zelenski a reacționat după ce Papa Francisc a îndemnat Ucraina să aibă curajul să ridice steagul alb și să negocieze cu Moscova. Liderul ucrainean a spus că în războiul împotriva Rusiei, adevăraţii lideri spirituali sunt în prima linie şi îi ajută pe oameni cu rugăciuni, vorbe şi fapte, iar cei aflaţi la 2.500 de kilometri distanţă nu pot emite pretenţii de a media virtual „între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă”.

„Când răul rusesc a început acest război, la 24 februarie, toţi ucrainenii s-au ridicat pentru a se apăra: creştini, musulmani, evrei, toată lumea. Mulţumesc fiecărui capelan ucrainean care se află în armată, în forţele de apărare. Ei sunt în prima linie. Ei protejează viaţa şi umanitatea. Ei ne sprijină cu rugăciuni, vorbe şi fapte. Aceasta este ceea ce este biserica – cu oamenii. Şi nu la două mii şi jumătate de kilometri distanţă, undeva unde să medieze virtual între cineva care vrea să trăiască şi cineva care vrea să te distrugă. Le mulţumesc tuturor celor din Ucraina şi celor care sunt cu Ucraina, care fac totul pentru a salva vieţi, le mulţumesc tuturor celor care ne ajută şi care sunt cu adevărat aproape de noi – cu acţiuni şi rugăciuni”, a declarat Zelenski.

Într-un interviu, Papa Francisc a spus că, în fața înfrângerii, Ucraina ar trebui să ia în considerare să stea la o masă cu Rusia pentru a duce discuții de pace și a negocia încheierea războiului. Papa Francisc a spus că Ucraina, aflată în fața unei posibile înfrângeri, ar trebui să aibă curajul să negocieze încheierea războiului cu Rusia și să nu-i fie rușine să stea la aceeași masă pentru a duce discuții de pace.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Citește și